Ουγκάντα: Μακελειό σε νηπιαγωγείο - Άνδρας σε αμόκ σκότωσε παιδιά με ματσέτα
Η επίθεση σημειώθηκε στην περιοχή Καμπούμα Μασάτζα, όταν ο δράστης φέρεται να προσποιήθηκε τον γονέα προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στον χώρο του σχολείου Ggaba Early Childhood Development Program
Snapshot
- Ένας άνδρας εισέβαλε σε νηπιαγωγείο στην Ουγκάντα και επιτέθηκε με ματσέτα, σκοτώνοντας τέσσερα παιδιά και τραυματίζοντας σοβαρά άλλα τρία.
- Ο δράστης προσποιήθηκε τον γονέα για να μπει στο σχολείο Ggaba Early Childhood Development Program και συνελήφθη άμεσα από τις αστυνομικές δυνάμεις.
- Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα και εξετάζονται από τις αρχές, που αναμένεται να δώσουν περισσότερες πληροφορίες σύντομα.
- Η τραγωδία προκάλεσε θλίψη και οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς να εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στις οικογένειες των θυμάτων.
- Στη Βραζιλία, μια 24χρονη συνελήφθη για τη δολοφονία και αποκεφαλισμό του συντρόφου της, με τις αρχές να συνεχίζουν τις έρευνες για τις ακριβείς συνθήκες του εγκλήματος.
Μια ανείπωτη τραγωδία εκτυλίχθηκε στην Ουγκάντα, όπου ένας άνδρας εισέβαλε σε νηπιαγωγείο και επιτέθηκε με μαχαίρι σε μικρά παιδιά, προκαλώντας τον θάνατο αρκετών εξ αυτών και στέλνοντας άλλα στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.
Η επίθεση σημειώθηκε στην περιοχή Καμπούμα Μασάτζα, όταν ο δράστης φέρεται να προσποιήθηκε τον γονέα προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στον χώρο του σχολείου Ggaba Early Childhood Development Program. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άνδρας επιτέθηκε στα παιδιά με ματσέτα, σκοτώνοντας τουλάχιστον τέσσερα νήπια και τραυματίζοντας σοβαρά άλλα τρία.
Ισχυρή παρουσία αστυνομίας και σύλληψη υπόπτου
Η περιοχή αποκλείστηκε άμεσα από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ οι Αρχές επιβεβαίωσαν τη σύλληψη ενός υπόπτου. Σε επίσημη ανακοίνωσή της, η αστυνομία της Ουγκάντας ανέφερε ότι «τέσσερις ανήλικοι έχασαν τη ζωή τους σε ένα τραγικό περιστατικό στο σχολείο Ggaba Early Childhood Development Program, στην περιοχή Μακίντιε της Καμπάλα».
Όπως τονίζεται, ο δράστης έχει τεθεί υπό κράτηση, ενώ τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα και βρίσκονται υπό διερεύνηση. Οι Αρχές αναμένεται να δώσουν περισσότερες πληροφορίες το επόμενο διάστημα.

Σοκ και οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Η είδηση έχει προκαλέσει κύμα οργής και θλίψης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με χρήστες να εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στις οικογένειες των θυμάτων. «Είναι κάτι τρομερό, η καρδιά μου ραγίζει για αυτές τις μικρές ψυχές και τους γονείς τους», έγραψε ένας χρήστης, ενώ άλλος σχολίασε: «Δεν υπάρχουν λόγια για τέτοια τραγωδία. Ο Θεός να δώσει δύναμη στους γονείς».
Φρικτό έγκλημα και στη Βραζιλία
Την ίδια ώρα, ένα ακόμη σοκαριστικό περιστατικό καταγράφεται στη Βραζιλία. Μια 24χρονη γυναίκα συνελήφθη για τη δολοφονία του 32χρονου συντρόφου της, τον οποίο φέρεται να σκότωσε και στη συνέχεια να αποκεφάλισε μέσα στο διαμέρισμά τους, στην περιοχή Ιτακουακεσετούμπα του Σάο Πάολο.
Σύμφωνα με την αστυνομία, η γυναίκα υποστήριξε ότι επιτέθηκε στον σύντροφό της όταν τον είδε να προσπαθεί να κακοποιήσει τον μικρό της γιο. Όπως κατέθεσε, προσποιήθηκε ότι κοιμόταν στο σαλόνι και όταν αντιλήφθηκε τι συνέβαινε, άρπαξε ένα μαχαίρι και τον μαχαίρωσε.
Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, ο άνδρας φέρεται να προσπάθησε να αμυνθεί, τραυματίζοντας την ίδια στο χέρι με οδοντωτό μαχαίρι. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τους ερευνητές, η γυναίκα προχώρησε στον αποκεφαλισμό του και τοποθέτησε το κεφάλι του σε σακίδιο, ενώ μετέφερε το σώμα στο μπάνιο και επιχείρησε να καθαρίσει τα ίχνη του εγκλήματος.
Οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τις ακριβείς συνθήκες της υπόθεσης.