ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΛΠ: Ξεπέρασαν τα 2 εκατ. οι αφίξεις/αναχωρήσεις των επιβατών κρουαζιέρας

ΟΛΠ: Ξεπέρασαν τα 2 εκατ. οι αφίξεις/αναχωρήσεις των επιβατών κρουαζιέρας

Σε 2.296.457 ανήλθαν το 2013 οι αφίξεις/αναχωρήσεις επιβατών κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, Γιώργος Ανωμερίτης, κατά την τελετή υποδοχής του κρουαζιερόπλοιου «Regal Princess».

Το «Regal Princess», είναι το νεότερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, καθώς καθελκύσθηκε τον Μάιο του 2014.

Ο κ. Ανωμερίτης έκανε λόγο για την υψηλη ποιότητα των υπηρεσιών του ΟΛΠ και ότι μπορεί πλέον να εξυπηρετεί τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια του κόσμου και τόνισε ότι η κρουαζιέρα αποτελεί πλέον κεντρική δραστηριότητα του Οργανισμού, με σταθερή εξυπηρέτηση, μετά το 2009, περισσοτέρων από 2.000.000 επιβατών ετησίως.

Η σημερινή εκδήλωση έγινε στο πλοίο. Τους καλεσμένους υποδέχθηκε ο πλοίαρχος του «Regal Princess» Έντουαρντ Πέριν (Edward Perrin) και οι αξιωματικοί του, ανταλλάσσοντας προσφωνήσεις και αναμνηστικά δώρα με τον πρόεδρο του ΟΛΠ Γιώργο Ανωμερίτη, τον πρόεδρο της MedCruise Σταύρο Χατζάκο και τον πρόεδρο της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας Θεόδωρο Κόντε.

Ο πλοίαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που προσφέρει ο ΟΛΠ, καθώς και την εκτίμησή του για την Ελλάδα ως κέντρου κρουαζιέρας.

Ο ΟΛΠ παρέδωσε τιμητική ειδική πλακέτα στην εταιρία INCHCAPE SHIPPING SERVICES, η οποία εκπροσωπεί τη διαχειρίστρια εταιρεία του κρουαζιερόπλοιου στην Ελλάδα, την PRINCESS.

Δείτε τον πίνακα του ΟΛΠ με τις αφίξεις/αναχωρήσεις επιβατών κρουαζιέρας 2004- 2013 στο λιμάνι του Πειραιά.

Capture

Διαβάστε επίσης:

Μειωμένη κατά 2,5% η παραγωγή του Κλάδου Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης το 2013