Μικρή βελτίωση του δείκτη στη μεταποίηση της Ευρωζώνης

Newsbomb

Ελαφρώς βελτιωμένη παρουσιάζεται τον Δεκέμβριο η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη. Ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν ότι η δραστηριότητα σε μεγάλες οικονομίες όπως η γαλλική και η συρρικνώνεται διαρκώς.

Η ανάπτυξη της παραγωγής, οι νέες παραγγελίες και η απασχόληση συνεχίζουν να βρίσκονται σε επίπεδα που σηματοδοτούν στασιμότητα, ανακοίνωσε η εταιρεία ερευνών Markit.

Ο μεταποιητικός δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 50,6 μονάδες το Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της Markit, λίγο χαμηλότερα από την αρχική εκτίμηση των 50,8 μονάδων, αλλά υψηλότερα σε σχέση με το Νοέμβριο (50,1 μονάδες).

Στη Γερμανία ο μεταποιητικός δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 51,2 μονάδες, σκαρφαλώνοντας σε υψηλό δύο μηνών, αμετάβλητος από την αρχική μέτρηση. Στην Ιταλία ωστόσο ο δείκτης διολίσθησε σε χαμηλό 19 μηνών στις 48,4 μονάδες, ενώ στη Γαλλία υποχώρησε στις 47,5 μονάδες, ήτοι σε χαμηλό τεσσάρων μηνών.

Ο κύριος εποχικά προσαρμοσμένος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών της Markit για τον τομέα μεταποίησης στην Ελλάδα κατέγραψε τιμή κάτω από το ουδέτερο σημείο μηδενικής μεταβολής των 50.0 μονάδων για τέταρτο συνεχή μήνα τον Δεκέμβριο. Ωστόσο, κλείνοντας στις 49.4 μονάδες, τιμή υψηλότερη από τις 49.1 μονάδες του Νοεμβρίου, ο κύριος δείκτης κυμάνθηκε στα υψηλότερα επίπεδα στη διάρκεια της τρέχουσας περιόδου της έρευνας και υπέδειξε ελαφρά μόνο επιδείνωση των γενικών επιχειρηματικών συνθηκών

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved