ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπαρόζο: Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές οι ελληνικές απαιτήσεις

Μπαρόζο: Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές οι ελληνικές απαιτήσεις

Μη ρεαλιστικές χαρακτηρίζει ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τις προεκλογικές υποσχέσεις που έδωσε η κυβέρνηση στους ψηφοφόρους και τις οποίες τώρα όπως υποστηρίζει δεν μπορεί να πραγματοποιήσει.

Συγκεκριμένα, ο Μπαρόζο δήλωσε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, υπό την πρωθυπουργία Τσίπρα στερείται εμπειρίας και ότι οι απαιτήσεις της Ελλάδας «δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τις υπόλοιπες χώρες».

Την ίδια στιγμή, ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, σε συνέντευξή του στο BBC, σημείωσε ότι υπάρχουν φτωχότερες χώρες που δάνεισαν χρήματα στην Ελλάδα και οι οποίες δεν μπορούν να στηρίξουν την ιδέα ενός κουρέματος ελληνικού χρέους.

Παράλληλα, κάλεσε την Ελλάδα να αναλάβει την ευθύνη για την κακή οικονομική της κατάσταση, όπως ανέφερε, και να εφαρμόσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που είναι το σημαντικότερο ζήτημα για τη χώρα.

Παρά τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για το πακέτο στήριξης, ο Μπαρόζο ανέφερε ότι μία αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη παραμένει μία πιθανότητα. Υπογράμμισε ότι θα ήταν «αρνητικό», αλλά πιστεύει ότι θα ήταν λιγότερο επιζήμια τώρα, επειδή οι οικονομικές αγορές έχουν ανακτήσει την αυτοπεποίθησή τους σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

«Παρόλα αυτά ένα Grexit θα έθετε υπό αμφισβήτηση την ιδέα της νομισματικής ένωσης. Σπάει ένα ταμπού και δημιουργεί ένα "προηγούμενο"», σημείωσε.

Σχετικές ειδήσεις