ΣΥΡΙΖΑ Liveblog: «Ώρα μηδέν» στην Κουμουνδούρου - Αποχώρησαν Αχτσιόγλου, Τεμπονέρας, Ομπρέλα

Newsbomb

ΣΥΡΙΖΑ: Απίστευτες σκηνές εκτυλίσσονται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης 

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην Κουμουνδούρου καθώς ξεκίνησε η κρίσιμη συνεδριάση της Κεντρικής Επιτροπής, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη να ολοκληρώνει την εισηγητική του ομιλία, η οποία σημαδεύτηκε από εντάσεις και αποδοκιμασίες.

«Η διάσπαση υπήρχε εδώ και χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις αποχωρήσεις αρχίζει η ενότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι πρέπει να τελειώσει η «κομματίλα».

Κάπως έτσι, λίγο αργότερα, αποχώρησε η Έφη Αχτσιόγλου, ο Διονύσης Τεμπονέρας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μαζί με τις ομάδες του. Μάλιστα η τριάδα αυτή κατήγγειλε πως έφυγαν πάνω από 160 μέλη από τα 300 που βρίσκονταν εκεί!

Όσο για το δημοψήφισμα είπε: «Εξασφαλίστε την ίαση του ΣΥΡΙΖΑ από τα πρόσωπα που τον πληγώνουν. Πάρτε απόφαση άμεσα και καθαρά. Πάρτε απόφαση που θα σέβεται τον εαυτό του και τους ψηφοφόρους του. Λύση τώρα. Σας καλώ να δώσουμε απάντηση, όχι ευχή, με μια μεγάλη και ισχυρή πλειοψηφία από αυτό το όργανο».

Συνεχίζοντας την ομιλία του ανέφερε ότι η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα έπρεπε να ασχολείται με τα προβλήματα της χώρας. «Έχουμε πανάκριβη ενέργεια, κόκκινα δάνεια και θα έπρεπε να βάζουμε μεγάλους εθνικούς στόχους. Δεν θα πρέπει να είμαστε ξανά ευάλωτοι στους εκβιασμούς μίας μελλοντικής τρόικας. Ποια θα είναι η Ελλάδα του 2030, με ποιο παραγωγικό μοντέλο θα πρέπει να πάμε στο επόμενο ορόσημο, το οικονομικό μοντέλο για εμάς δεν είναι ξεχωριστό από το κοινωνικό μοντέλο».

«Σε όσους με στήριξαν είμαι ευγνώμων αλλά αυτό πια δεν έχει καμία σημασία. Δουλέψετε, φέρτε αποτελέσματα στον ΣΥΡΙΖΑ και θα σας στηρίξω και εγώ» είπε ο Στ. Κασσελάκης.

18:59
Δημήτρης Δρίζος

«Ασπίδα» Παππά σε Κασσελάκη - «Έχει ξεκάθαρη εντολή ηγεσίας»

Με ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Παππάς τόνισε πως ο Στέφανος Κασσελάκης έχει λάβει ξεκάθαρη εντολή ηγεσίας.

Παράλληλα έκανε λόγο για ένα «βασανιστήριο» που συνεχίζεται για τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Κασσελάκη η οποία ήταν απόφαση του ελληνικού λαού.

Ο Νίκος Παππάς άφησε αιχμές για του λόγους αποχώρησης ορισμένων μελών κάνοντας λόγο για πολιτικό ζήτημα που ετέθη και όχι διαδικαστικό, υπογραμμίζοντας ότι μια τέτοια κατάσταση βολεύει ορισμένους κύκλους.

Ο ίδιος στη συνέχεια έκανε λόγο για αλλοπρόσαλλες κινήσεις ορισμένων, προειδοποιώντας για την κατεύθυνση που αποφάσισαν να πάρουν.

Ο ίδιος από το βήμα της ΚΕ απέρριψε την κριτική που γίνεται στον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς έχει λάβει ξεκάθαρη εντολή να ηγηθεί, ενώ τάχθηκε υπέρ για ένα «βελούδινο» διαζύγιο με τους διαφωνούντες, αφήνοντας πάντα ανοικτή την πόρτα.

18:45
Δημήτρης Δρίζος

Συνεδριάζουν «Ομπρέλα» και ομάδα Τεμπονέρα - Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά

«Ώρα μηδέν» για τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εξελίξεις στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, καθώς η ομάδα της «Ομπρέλας» και εκείνης του Διονύση Τεμπονέρα συνεδριάζουν αφήνοντας τα πάντα ανοιχτά για το μέλλον τους στο κόμμα.

«Μετά τη διχαστική ομιλία του προέδρου η οποία έρχεται σε αντίθεση με το πνεύμα ενότητας που εκπέμπει η δίκη μας αντίληψη και τον οδικό χάρτη που πάρε μπει το συνέδριο στος καλενδες με ανεξέλεγκτο εξουσιοδοτισμο Είμαστε υποχρεωμένοι να καταθέσουμε δημόσια την πρόταση μας για ενα άμεσο οδικό χάρτη συνεδρίου συνθεσης και υπέρβασης», ανέφερε σε ανάρτησή του ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Από την πλευρά του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ως μέλος της «Ομπρέλας», κατά την αποχώρησή του από το ξενοδοχείο όπου ήταν το συνέδριο, ανέφερε αινιγματικά «θα μιλήσω για όλα εν ευθέτω χρόνο»...

18:29
Δημήτρης Δρίζος

Καρανίκας: «Η διαγραφή είναι πολιτική απόφαση, όχι δικαστική»

Θέση για τα όσα συμβαίνουν στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ πήρε με ανάρτηση του στα social media ο Νίκος Καρανίκας.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε μεταξύ άλλων «η απόφαση για διαγραφή είναι πολιτική και όχι δικαστική».

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Πολιτική απόφαση η διαγραφή και όχι δικαστική.

Όταν τα αρμόδια όργανα αδυνατούν να αποφασίσουν για την διαγραφή των υβριστών και συκοφαντών του κόμματος και δεν μπορούν να υπερασπιστούν το κόμμα και τον πρόεδρο Στέφανος Κασσελάκης – Stefanos Kasselakis, όπως απαιτεί η δημοκρατική λειτουργία ενός κόμματος, τότε αποφασίζουν τα μέλη αμεσοδημοκρατικά. Δημοψήφισμα λέγεται.

18:09
Δημήτρης Δρίζος

Ξεσπά ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης - «Κανένα κόμμα δεν έχει γίνει τόσο ρεζίλι δημόσια»

Ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει πεδίο μάχης, με αντεγκλήσεις, αποχωρήσεις και... δημοψήφισμα την ώρα που η διάσπαση να είναι προ των πυλών.

Τι εξελίξεις σχολίασε ο στιχουργός, Νίκος Μωραΐτης μέσα από το Χ, αφήνοντας αιχμές κατά της Έφης Αχτσιόγλου ενώ τόνισε πως «κανένα κόμμα δεν έχει γίνει περισσότερο ρεζίλι σε δημόσια θέα»!

Αναλυτικά η ανάρτηση:

17:36
Δημήτρης Δρίζος

Αποχώρησε από την Κεντρική Επιτροπή και ο Γραμματέας νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Βλαχάκης

Από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε και ο γραμματέας της Νοελαίας του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνου Βλαχάκη.

17:36
Δημήτρης Δρίζος

Κοτσακάς: Κανείς δεν εντέλλει την Επιτροπή Δεοντολογίας, ούτε ο πρόεδρος

Κανείς δεν εντέλλει την Επιτροπή Δεοντολογίας, ούτε ο πρόεδρος, είπε ο Αντώνης Κοτσακάς (πρόεδρος Επιτροπής Δεοντολογίας) απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη να αποφασίσει εντός μίας εβδομάδας σχετικά με τις προτάσεις περί αποχώρησης των τεσσάρων στελεχών του κόμματος.

17:15
Δημήτρης Δρίζος

Η «Πεν Νταλαούρα»... χτύπησε ξανά για την Ομπρέλα

Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ «τρέχουν» και φυσικά δεν θα μπορούσαν να μείνουν ασχολίαστες από την περσόνα «Πεν Νταλαούρα».

Ο εν λόγω λογαριασμός στο Χ, σχολιάζει σκοπτικά τα όσα συμβαίνουν στην Κουμουνδούρου και αυτή τη φορά χαρακτήρισε ως «βαλτά σκυλιά» τα μέλη της Ομπρέλας!

Δείτε την ανάρτηση:

17:01
Δημήτρης Δρίζος

Ραγδαίες οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Η Ομπρέλα θα συνεδριάσει σήμερα για τις επόμενες κινήσεις της. Το ΔΕΚΑ Τεμπονέρα σήμερα κι αύριο, ενώ οι 6+ 6 Αχτσιογλου δεν έχει αποφασίσει ακόμα.

16:45
Δημήτρης Δρίζος

ΣΥΡΙΖΑ: Μαζικές αποχωρήσεις μελών από την Κεντρική Επιτροπή - Έφυγαν οι μισοί!

Έφη Αχτσιόγλου, Διονύσεις Τεμπονέρας και Ομπρέλα ισχυρίζονται πως έχουν αποχωρήσει περίπου 160 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής σε σύνολο 300, συνεπώς το όργανο που συνεδριάζει ακόμα δεν έχει την απαραίτητη απαρτία για να λάβει δεσμευτικές αποφάσεις.

Από την πλευρά Κασσελάκη ισχυρίζονται πως η απαρτία διαπιστώνεται στην αρχή της συνεδρίασης, συνεπώς κι ένας να ψηφίσει στο τέλος οι αποφάσεις είναι δεσμευτικές.

16:35
Δημήτρης Δρίζος

Ετοιμάζεται κείμενο από τους 53 για 42 αποχωρήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved