Βουλή: «Έως και 38% η μείωση των αποδοχών των υπαλλήλων»

Newsroom Newsroom

Βουλή: «Έως και 38% η μείωση των αποδοχών των υπαλλήλων»

Το γραφείο τύπου της Βουλής απάντησε την Κυριακή στις αναφορές των ΜΜΕ σχετικά με το «μπόνους» των υπαλλήλων της, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

«Δεν δίνεται κανένα "μπόνους" στους υπαλλήλους της Βουλής όπως αναφέρουν διάφορα δημοσιεύματα. Αντίθετα, με την τροποποίηση του Κανονισμού που ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής, θα χορηγείται και στους υπαλλήλους της Βουλής το μοναδικό επίδομα που θεσμοθετήθηκε από το Ενιαίο Μισθολόγιο - Βαθμολόγιο για όλους τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα ως "κίνητρο επίτευξης στόχων"» αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της Βουλής, με τις περικοπές που έγιναν το 2010 και τις πρόσφατες καταργήσεις και περικοπές, η μείωση των συνολικών αποδοχών των υπαλλήλων της Βουλής κυμαίνεται από 28% έως και 38%.

Ακόμη το γραφείο Τύπου της Βουλής διευκρινίζει ότι πέραν των μειώσεων που οι υπάλληλοι είχαν υποστεί στις αποδοχές τους το 2010 με την περικοπή 20 - 30% επιδομάτων τους, με το ενιαίο μισθολόγιο καταργούνται και για τους υπαλλήλους της Βουλής όλα τα επιδόματα των οποίων την κατάργηση προβλέπει το Ενιαίο Μισθολόγιο.

Ως προς το ειδικό επίδομα που χορηγείτο στους υπαλλήλους της Βουλής από τη δεκαετία του 1930, αυτό καταργήθηκε με την πρόσφατη τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved