ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Παπουτσής: Ζητώ την εμπιστοσύνη σας για να είμαι υποψήφιος

Χρ. Παπουτσής: Ζητώ την εμπιστοσύνη σας για να είμαι υποψήφιος

Την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο Χρήστος Παπουτσής, από το βήμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης.

'Ζητώ την εμπιστοσύνη σας για να είμαι υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ" ανέφερε ο κ. Παπουτσής, ο οποίος έθεσε την υποψηφιότητά του στην κρίση και την απόφαση των μελών του εθνικού συμβουλίου.

"Θέτω ένα ερώτημα στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου. Τι εξασφαλίζει περισσότερο τη διαδικασία; Μια προσχηματική διαδικασία με μία υποψηφιότητα ή μια ουσιαστική διαδικασία περισσότερων του ενός υποψηφίων; Θέτω την υποψηφιότητά μου στην κρίση και την απόφαση των μελών του Εθνικού Συμβουλίου", ανέφερε.

Επίσης, ο κ. Παπουτσής ζήτησε να επανενταχθούν άμεσα στο ΠΑΣΟΚ όλοι οι βουλευτές που βρέθηκαν εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδος, οι οποίοι, όμως εκφράζουν την αγωνία των στελεχών του κόμματος.

Κατά την ομιλία του, ο πρώην υπουργός άσκησε δριμεία κριτική σε όσους επιχειρούν την πολιτική ισοπέδωση του Γιώργου Παπανδρέου, και ιδιαίτερα σε αυτούς που "διετέλεσαν υπουργοί και στενοί του «συνεργάτες», χαρακτηρίζοντας "απαράδεκτη", "έξω απο τη λογική" και «προκλητική» τη συγκεκριμένη συμπεριφορά.

Αιχμές άφησε όμως ο κ. Παπουτσής και για τον διάδοχό του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. "Αρνούμαι τη λογική του αστυνομικού κράτους που ορισμένοι επεδίωξαν και άσκησαν κριτική για την περίοδο που ήμουν υπουργός. Η λογική του αστυνομικού κράτους δεν έχει σχέση με τον προοδευτικό χώρο" υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός έθεσε ως ζητούμενο να υπάρξει μια προοδευτική διακυβέρνηση στη χώρα από ένα ΠΑΣΟΚ που θα διατυπώσει αξιόπιστο και προοδευτικό λόγο, εκφράζοντας μια προοδευτική συμμαχία που θα τον διατηρήσει ως πόλο εξουσίας.

Ο ίδιος εξέφρασε την πίστη του σε ένα ΠΑΣΟΚ ισχυρό, δημοκρατικό και λαϊκό, υπερήφανο και αυτόνομο, ενώ αντιτάχθηκε στην μετατροπή του κόμματος σε ΚΟΔΗΣΟ, ποου θα το καταστήσει ένα συμπληρωματικό μόρφωμα.