ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Τζουμάκας: Πρέπει να ανακηρυχθούν όλοι υποψήφιοι

Στ. Τζουμάκας: Πρέπει να ανακηρυχθούν όλοι υποψήφιοι

Πολιτική χαρακτήρισε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο Στέφανος Τζουμάκας.

Μιλώντας στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, ο Στέφανος Τζουμάκας ζήτησε παρά τις διαφωνίες «να ανακηρυχθούν όλοι υποψήφιοι, όπως έγινε το 2007, γιατί οι απόψεις που εκφράζονται στο ΠΑΣΟΚ και την κοινωνία, δεν μπορούν να αποκλείονται σε ένα δημοκρατικό κόμμα», προσθέτοντας ότι ευελπιστεί στην πολιτική κρίση και την εμπιστοσύνη του Εθνικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον κ. Τζουμάκα, στο ΠΑΣΟΚ «δεν χρειάζεται αλλαγή προσώπων, αλλά αλλαγή πολιτικής για την ανασύνταξη του πολιτικού κινήματος», ενώ αντιτάχθηκε στο ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, χαρακτηρίζοντας τα σχετικά σενάρια ως «βέβαιη συνταγή για τη διαιώνιση της κρίσης».

Από το 1975, πρώτος ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε την παραδοσιακή συνεργασία με την Αριστερά {...} Ως σοσιαλιστές, είμαστε στην όχθη των προοδευτικών δυνάμεων», τόνισε, προτείνοντας «να επιδιωχθεί από τώρα διάλογος για τη συγκρότηση κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατικής Αριστεράς-ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, ανέφερε, η συζήτηση αυτή δεν μπορεί να αφορά το ΚΚΕ, η στρατηγική του οποίου προβλέπει την έξοδο από το ευρώ, που είναι «άλμα στο κενό, παραγνωρίζοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι το ευρώ, αλλά η παραγωγική διάρθρωση της χώρας».

Παρόλα αυτά, ο κ. Τζουμάκας επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να βρίσκεται σε διαρκή διάλογο με το ΚΚΕ, καθώς εκφράζει δυνάμεις της εργασίας και η ανάλυσή του για τα βαθύτερα αίτια της κρίσης, έχει σημασία.

Επισήμανε ακόμη ότι η κρίση είναι κοινωνική και οικονομική, ωστόσο η βασική λύση για έξοδο από αυτή θα είναι πολιτική.

«Η κρίση θα συνεχιστεί. Όμως εξαρτάται από εμάς να μη συνεχιστεί στο πολιτικό πεδίο. Χρειαζόμαστε μια προοδευτική διακυβέρνηση, με προοδευτικό σχέδιο», ανέφερε, καταγγέλλοντας ότι «κύκλοι που ελέγχουν το δημόσιο λόγο, επιδιώκουν να φέρουν πρώτο κόμμα τη ΝΔ, σε ένα πρωτοφανές πολιτικό ξέπλυμα, ενώ η ΝΔ έχει την κύρια ευθύνη για την όξυνση και την επέκταση του δημοσιονομικού προβλήματος».