ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρεύμα στο ΠΑΣΟΚ συγκροτεί ο Γ. Ραγκούσης

Ρεύμα στο ΠΑΣΟΚ συγκροτεί ο Γ. Ραγκούσης

Τη συγκρότηση ρεύματος στο ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Γιάννης Ραγκούσης.

Με τίτλο «Προχωράμε», ο Γιάννης Ραγκούσης δημοσιοποίησε μέσω της ιστοσελίδας του ένα κείμενο θέσεων «προϊόν κοινού προβληματισμού με πολλούς φίλους», ενώ ανακοίνωσε τη δημιουργία της ιστοσελίδας proxorame.gr.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι «να ανοίξει ο δρόμος για τη δημοκρατική παράταξη και τη χώρα».

Ο κ. Ραγκούσης αναφέρεται σε έξι αλήθειας, που θα πρέπει να επικρατήσουν στο δημόσιο διάλογο, ενώ επιτίθεται κατά αυτών που «πρωταγωνίστησαν στη σκοτεινή πλευρά της Μεταπολίτευσης που υπερχρέωσε την Ελλάδα», κατά όσων «διακρίθηκαν στην ανεύθυνη διεκδίκηση μιας ευημερίας», αλλά και κατά όσων «μέσα στην κυβέρνηση, στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, στην Αντιπολίτευση και στα συνδικάτα, δυόμισι χρόνια τώρα έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να εμποδίσουν την Ελλάδα να πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα».

Για το ΠΑΣΟΚ

Επίσης, ο κ. Ραγκούσης υποστηρίζει ότι «υπάρχει ρήξη στη σχέση εμπιστοσύνης του πολίτη με το ΠΑΣΟΚ, γιατί έχουμε κατάρρευση της αξιοπιστίας του ΠΑΣΟΚ. Γιατί το ΠΑΣΟΚ την ώρα που θα έπρεπε να πορεύεται με ενιαία στρατηγική, με καθαρό μήνυμα, επέλεξε την αμφισημία και τη διγλωσσία».

Ο ίδιος τάσσεται υπέρ των ριζικών αλλαγών, της συνέπειας της αυστηρότητας και της λογοδοσίας, ο δρόμος των αποτελεσματικών μεταρρυθμίσεων με σχέδιο και αποφασιστικότητα, είναι και ο μόνος φιλολαϊκός δρόμος για να κερδηθεί σήμερα η πλειοψηφία από μια μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη.

«Πρέπει να προχωρήσουμε στη συγκρότηση ενός ρεύματος, όπως προβλέπει το καταστατικό του Κινήματος μας. Πρέπει να προχωρήσουμε στη συγκρότηση του Ρεύματος της Ανανέωσης στη δημοκρατική παράταξη, γιατί πιστεύουμε ότι μόνο μέσα από ρηξικέλευθες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις μπορούμε να ανανεώσουμε το πολιτικό σύστημα ώστε να θεμελιώσουμε βιώσιμα δικαιοσύνη στην κοινωνία και ανάπτυξη στην οικονομία» επισημαίνει ο κ. Ραγκούσης.