ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ώρα της ακρίβειας: «Σφυροκόπημα» σε Μητσοτάκη ετοιμάζει ο Τσίπρας

Η ώρα της ακρίβειας: «Σφυροκόπημα» σε Μητσοτάκη ετοιμάζει ο Τσίπρας

Στόχος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναδείξει τις ευθύνες του πρωθυπουργού. 

Να αναδείξει τις ευθύνες του «ανέμελου» -όπως τον χαρακτηρίζουν από τη Κουμουνδούρου- Κυριάκου Μητσοτάκη, για το μείζον ζήτημα της ακρίβειας που πλήττει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, θα επιχειρήσει κατά τη διάρκεια της σημερινής προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που θα διεξαχθεί στη Βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε κλοιό πανδημίας - ακρίβειας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πρόσφατα από τη Κομοτηνή, ότι η χώρα βρίσκεται σε κλοιό πανδημίας και ακρίβειας. Και αν η πανδημία κυριαρχεί το τελευταίο διάστημα στη πολιτική συζήτηση, η ακρίβεια που πιέζει ασφυκτικά τους πολίτες, έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα. Τουλάχιστον σε ότι αφορά τη δημόσια σφαίρα.

«Αυτό συμβαίνει επειδή τα ΜΜΕ των φίλων του κ.Μητσοτάκη προσπαθούν να του προσφέρουν χείρα βοηθείας και να τον προστατεύσουν. Όσο και να κρύβουν την αλήθεια, όσο και να αποσιωπούν την πραγματικότητα, κανείς δεν μπορεί να κοροϊδέψει πλέον τους έλληνες. Το βιώνουν καθημερινά», είπε στο Newsbomb.gr ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Σήμερα, ήρθε η ώρα να τεθεί επί τάπητος το ζήτημα και μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, καθώς θα διεξαχθεί στη Βουλή η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που είχε αιτηθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της Κουμουνδούρου, παρουσία του τομεάρχη Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση και άλλων στελεχών του οικονομικού επιτελείου, έτσι ώστε να καθοριστεί η στρατηγική που θα ακολουθήσει ο αρχηγός τους στη συζήτηση.

«Ανέμελος» πρωθυπουργός

Στόχος του Αλέξη Τσίπρα, είναι να αναδείξει τις πολιτικές ευθύνες που έχει για το θέμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Διότι ναι μεν η ακρίβεια δεν αποτελεί ελληνικό φαινόμενο, αλλά διεθνές, όμως η κυβέρνηση δεν έχει πραγματοποιήσει, κατά τη γνώμη του, καμία πραγματική παρέμβαση, έτσι ώστε να περιορίσει την έκταση του.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να υποστηρίξει πως τα νοικοκυριά και οι παραγωγικές δυνάμεις θα δυσκολευτούν πάρα πολύ να βγάλουν το χειμώνα που έρχεται, αν δεν υπάρξει στήριξη από την πολιτεία. Και αυτή είναι η βασική αιχμή του προς τον πρωθυπουργό, ότι παρακολουθεί αμέτοχος την ακρίβεια να πνίγει τη κοινωνία.

Ήδη, λένε οι συνεργάτες του, έχουμε 30% αυξήσεις στο σούπερ μάρκετ, αναμένονται αυξήσεις στο ρεύμα τον Δεκέμβρη που θα είναι από 80% έως 150% -πέραν των αυξήσεων που υπήρχαν στα προηγούμενα τιμολόγια- έχουμε 40% αύξηση στο πετρέλαιο, ενώ υπάρχουν τρομακτικές αυξήσεις και στις ζωοτροφές.
Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε καμία πραγματική παρέμβαση στην οικονομία έτσι ώστε να συγκρατηθούν οι τιμές. Δεν παρεμβαίνει λόγω ιδεολογικής εμμονής, αλλά και για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα που κερδοσκοπούν στις πλάτες των πολιτών.

Υπόθεση ΔΕΗ

Παράλληλα, αναμένεται να κάνει ειδική αναφορά στο θέμα της ενέργειας και κυρίως στις αυξήσεις της τιμής του ρεύματος. Αν και αναγνωρίζει ότι δεν αποτελεί ελληνικό πρόβλημα και μόνο, θα ζητήσει εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό ως προς το γιατί η Ελλάδα μας είναι η «πρωταθλήτρια» Ευρώπης στη τιμή του ρεύματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα υποστηρίξει ότι αυτό συμβαίνει εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής. Θα υπενθυμίσει ότι την εποχή που στο υπουργείο Ενέργειας βρίσκονταν ο Κωστής Χατζηδάκης, η χώρα μας προχώρησε στη συμμετοχή της στο λεγόμενο «χρηματιστήριο ενέργειας».

Επίσης, θα κατηγορήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το «ξεπούλημα» υποδομών του δημοσίου, αλλά και για τη πρόσφατη παραχώρηση του 17% της ΔΕΗ σε ξένο fund, που είχε ως αποτέλεσμα να απωλέσει το δημόσιο τη πλειοψηφία στη ΔΕΗ και έτσι να μην μπορεί να τη χρησιμοποιήσει για τη συγκράτηση των τιμών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Όλα όσα αλλάζουν από σήμερα - Από πού αποκλείονται οι μη εμβολιασμένοι

Σφίγγει ο κλοιός για τον ηθοποιό Λ.Φ. που καταγγέλλεται για βιασμό - Τι υποστηρίζει

«Ότι έγινε, έγινε συναινετικά»: Τι υποστηρίζει ο ηθοποιός Λ.Φ. που καταγγέλλεται για βιασμό