ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε πανικό

Τσίπρας: Το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε πανικό

Για πολιτικό σύστημα που «βρίσκεται σε πανικό» και για ένα πολιτικό προσωπικό που θέτει ως προτεραιότητα την ικανοποίηση των δανειστών και όχι των Ελλήνων εργαζομένων, μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, σε αποψινή ομιλία του στην Παλλήνη.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «είναι η ώρα να απαλλαγούμε από αυτούς», επιτιθέμενος στο ΠΑΣΟΚ και στην Νέα Δημοκρατία, κάνοντας λόγο για τον Ειδικό Λογαριασμό και για τον συμβιβασμό με την Siemens.

"Η κατάσταση στην κοινωνία έχει φθάσει σε οριακό σημείο", είπε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας στα προαναφερθέντα και τα πρόσφατα γεγονότα, την αυτοκτονία του συνταξιούχου φαρμακοποιού στο Σύνταγμα και τον σοβαρό τραυματισμό του προέδρου των φωτορεπόρτερ Μάριου Λώλου, θέμα για το οποίο κατήγγειλε την κυβέρνηση για «έλλειμμα δημοκρατίας".

Ο κ. Τσίπρας επανέφερε, κάτι που θα κάνει συνεχώς στο εξής και μέχρι τις εκλογές, το θέμα της ενότητας της αριστεράς τονίζοντας ότι «θα κάνουμε ότι μπορούμε, προκειμένου η Αριστερά και οι αντιμνημονιακές-αντινεοφιλελεύθερες δυνάμεις να αντιστοιχηθούν στις απαιτήσεις των καιρών και στην μεγάλη ιστορική τους ευθύνη».