ΚΟΣΜΟΣ

Εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία: Εικόνες αγωνίας - Πολίτες σπεύδουν σε ΑΤΜ και βενζινάδικα

Ουκρανία: Εικόνες αγωνίας - Πολίτες σπεύδουν σε ΑΤΜ και βενζινάδικα
Ουρές στα ATM στη Μαριούπολη
AP

Ουκρανία: Δραματικές οι ώρες - Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε τα ξημερώματα ότι διέταξε στρατιωτική επιχείρηση στην ανατολική Ουκρανία για την υπεράσπιση των περιοχών που βρίσκονται στα χέρια των αυτονομιστών.

Από το πρωί της Πέμπτης (24/2) ακούγονται εκρήξεις στην ουκρανική πρωτεύουσα και σε άλλες πόλεις ενώ οι σειρήνες ηχούν εκκωφαντικά στο Κίεβο.

Σε αρκετές πόλεις της Ουκρανίας πολίτες σπεύδουν πανικόβλητοι να βγάλουν χρήματα από τα ATM των τραπεζών ενώ στα πρατήρια σχηματίζονται ουρές από Ι.Χ. καθώς οδηγοί περιμένουν υπομονετικά για να γεμίσουν με καύσιμα τα αυτοκίνητά τους.

Δείτε φωτογραφίες στη Gallery:

Εγκαταλείπουν το Κίεβο χιλιάδες πολίτες

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται μαζική έξοδος των πολιτών από την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο. Τα οχήματα κινούνται προς το δυτικό τμήμα της Ουκρανίας.

ΕΕ: Θα συζητήσουν την επιβολή δεύτερου πακέτου κυρώσεων

Δεύτερο πακέτο κυρώσεων στη Ρωσία εξαιτίας της επίθεσής της στην Ουκρανία θα συζητήσουν σήμερα οι ηγέτες της ΕΕ στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους ο Σαρλ Μισέλ και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Αναφέρονται σε «επιπλέον πακέτο κυρώσεων που θα οριστικοποιηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ΕΥΕΔ [την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης] σε στενό συντονισμό με τους εταίρους» και διαβεβαιώνουν πως «το [Ευρωπαϊκό] Συμβούλιο θα τις εγκρίνει αμέσως».

Αξιώνουν η Ρωσία «να σταματήσει αμέσως τις εχθροπραξίες, να αποσύρει τον στρατό της από την Ουκρανία και να σεβαστεί πλήρως την εδαφική ακεραιότητα, την εθνική κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε Επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στα καταφύγια οι άμαχοι σε Κίεβο και Χάρκοβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επιστρέφει εκτάκτως στην Αθήνα ο Νίκος Δένδιας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Όλεθρος χωρίς τέλος - Κατέρριψε αεροπλάνα η Ουκρανία, διέλυσε βάσεις η Ρωσία