ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Όλεθρος χωρίς τέλος - Κατέρριψε αεροπλάνα η Ουκρανία, διέλυσε βάσεις η Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Όλεθρος χωρίς τέλος - Κατέρριψε αεροπλάνα η Ουκρανία, διέλυσε βάσεις η Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι πρώτες απώλειες ξεκίνησαν για Ουκρανία και Ρωσία με την κάθε χώρα να ανακοινώνει πως κατέστρεψε στόχους αντιπάλων.

Η Ρωσία σφυροκοπά την Ουκρανία από τα ξημερώματα της Πέμπτης, με επίθεση σε όλη τη χώρα και όχι στα σύνορα, με Μόσχα και Κίεβο να ανακοινώνουν τα πρώτα τους... κατορθώματα από το πεδίο.

Όπως μετέδωσε το AFP, ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε την κατάρριψη πέντε αεροπλάνων χωρίς ωστόσο να αναφέρεται σε ανθρώπινες απώλειες.

Την ίδια ώρα, η Μόσχα ανακοίνωσε πως κατέστρεψε αεροπορικές βάσεις της Ουκρανίας ενώ ούτε εκείνη γνωστοποίησε ανθρώπινες απώλειες.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εγκαταλείπουν το Κίεβο χιλιάδες πολίτες - Ουρές χιλιομέτρων και σπαραγμός

Σκηνές αλλοφροσύνης στο Κίεβο μετά την ρωσική εισβολή, καθώς χιλιάδες πολίτες προσπαθούν να εγκαταλείψουν την ουκρανική πρωτεύουσα.

Από τα ξημερώματα της Πέμπτης (24/02) ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε πολεμική επιχείρηση ευρείας κλίμακας στην Ουκρανία, προκαλώντας πανικό στους αμάχους.

Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε ουρές χιλιομέτρων στους κεντρικούς δρόμους του Κιέβου με τις σειρήνες να ακούγονται διαρκώς.

Δείτε την εικόνα από το μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων:

Έκλεισε ο ουκρανικός εναέριος χώρος για την πολιτική αεροπορία

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως κλείνει όλο τον εναέριο χώρο της για την πολιτική αεροπορία μετά την ανακοίνωση του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν πως διέταξε την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον της.

Το ουκρανικό υπουργείο Υποδομών ανακοίνωσε το κλείσιμο του εναερίου χώρου λόγω του «υψηλού κινδύνου για την ασφάλεια» των πτήσεων.

Το κλείσιμο ολόκληρου του ουκρανικού εναερίου χώρου για την πολιτική αεροπορία ανακοινώνει το ΚίεβοFlight Radar

Την ίδια στιγμή, ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα ανώτερο στέλεχος των υπηρεσιών ασφαλείας της κυβέρνησης του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μεταδίδουν ότι το Κίεβο ετοιμάζεται να κηρύξει άμεσα στρατιωτικό νόμο σε όλη την επικράτεια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε Επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκρήξεις στο Κίεβο, απόβαση Ρώσων σε Μαριούπολη και Οδησσό

Ουκρανία: Ο Πούτιν ανακοίνωσε «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στο Ντονμπάς

Μπάιντεν: Η Ρωσία υπεύθυνη για τις απώλειες ζωής που θα προκληθούν