ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με Λιγνάδη και ενέργεια επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ να στριμώξει την κυβέρνηση

Ο Αλέξης Τσίπρας
Ο Αλέξης Τσίπρας
Intimenews

Να αυξήσει την πίεση που ασκεί στο Μέγαρο Μαξίμου, έτσι ώστε η «καταρρέουσα» -όπως τη χαρακτηρίζει- κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να εμπαίζει τους πολίτες πάρα την «ασυλία» που απολαμβάνει από μερίδα του Τύπου και ισχυρών παραγόντων, επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι ο χρόνος του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εξουσία έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα. Και αυτός, σημειώνουν, ότι είναι και ο λόγος που προσπαθεί να απαξιώσει ή να εμφανίσει ως «κατευθυνόμενη» τη λαϊκή οργή σε μια σειρά από θέματα, όπως είναι η ακρίβεια και η αποφυλάκιση του σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη.

Η «κοροϊδία» του power pass

Το μεγάλο ζήτημα που εξακολουθεί να απασχολεί τους πολίτες, είναι φυσικά η ακρίβεια. Και ειδικά σε ότι αφορά τα τιμολόγια του ρεύματος και τα καύσιμα.

Με αφορμή, λοιπόν, τα ποσά που πιστώνονται τελικά στους καταναλωτές ως στήριξη μέσω του λεγόμενου power pass, -τα οποία σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν ούτε καν μέρος των χρημάτων που πλήρωσαν στους λογαριασμούς τους τους προηγούμενους μήνες- το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξακολουθεί να κάνει λόγο για «κοροϊδία άνευ προηγουμένου».

Όπως αναφέρουν τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα ποσά που δόθηκαν ως «επιστροφές» είναι «αστεία». Τα 600 ευρώ που έταξε η κυβέρνηση -ή μάλλον άφησε να διαρρεύσει ότι θα προσφέρει- είναι τελικά 10, 20 και 30 ευρώ. Την ίδια στιγμή, σημειώνουν ότι το Μαξίμου εξακολουθεί να αρνείται πεισματικά να φορολογήσει τα υπερκέρδη των παραγωγών ενέργειας και των εταιριών παροχής ρεύματος, ενώ την ίδια στιγμή «μονιμοποιεί» τη ρήτρα αναπροσαρμογής, για να συνεχίσουν οι «εκλεκτοί» της να θησαυρίζουν.

Τα απόνερα Λιγνάδη

Παράλληλα, συνεχίζεται η σύγκρουση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση για την αποφυλάκιση του καταδικασμένου για δύο βιασμούς, σκηνοθέτη, Δημήτρη Λιγνάδη.

Στην Κουμουνδούρου «βράζουν» με την Λίνα Μενδώνη, καθώς η υπουργός Πολιτισμού τους «χρεώνει» τις αντιδράσεις που σημειώνονται σε χώρους πολιτισμού εξαιτίας της απόφασης του δικαστηρίου.

«Η δίκαιη αντίδραση των ανθρώπων του πολιτισμού για τον βιαστή Λιγνάδη χαρακτηρίζεται εργαλειοποίηση του πολιτισμού από την κα Μενδώνη», ανέφερε σε ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, υποστήριξε πως «τοξικότητα και χυδαιότητα είναι κάποιος να καλύπτει βιαστές ανηλίκων», προφανώς απευθυνόμενος προς την υπουργό.

Ταυτόχρονα, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν ενοχληθεί έντονα και με τη διοίκηση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και την ανακοίνωση που έβγαλε για την υπόθεση Λιγνάδη, με αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζουν ότι το συνδικαλιστικό όργανο των δικαστικών λειτουργεί ως «παράρτημα» του γραφείου Τύπου της ΝΔ.