ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργικό Συμβούλιο: Ανησυχία για την ακρίβεια – Ζήτησε συνεχείς ελέγχους στην αγορά ο Μητσοτάκης

υπουργικό ακρίβεια μητσοτάκης
Ειδική αναφορά στην καταπολέμηση της ακρίβειας από τον πρωθυπουργό.
InTime / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το θέμα της ακρίβειας και των συνεχών ανατιμήσεων έθιξε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου της Τρίτης.

Πέρα από την αναμενόμενη αναφορά στα ελληνοτουρκικά ζητήματα, αλλά και τις κυβερνητικές δράσεις που δρομολογήθηκαν, στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε εκτενή αναφορά και στην ακρίβεια.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε με τους αρμόδιους υπουργούς για τις ανατιμήσεις στην αγορά τονίζοντας ότι υπάρχει ανάγκη να ενταθούν οι έλεγχοι στα σούπερ μάρκετ, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης αναμένεται να έχει επαφές με ιδιοκτήτες μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ με την επιστροφή του από το Βερολίνο.

Παράλληλα, στο υπουργικό συμβούλιο συζητήθηκαν διεξοδικά και οι ελληνικές προτάσεις που κατατέθηκαν προς την Ευρώπη από τον υπουργό Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, στην επιστολή που έστειλε.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως οι πρωτοβουλίες στην Ευρώπη θα πρέπει να συνοδευτούν από έναν σχεδιασμό συνολικά του μοντέλου τιμολόγησης της ηλεκτρικής ενέργειας με απεξάρτηση από τις τιμές φυσικού αερίου.

Τέλος, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει κοινή πολιτική προμήθειας φυσικού αερίου έτσι ώστε οι χώρες να πετύχουν καλύτερες τιμές αλλά και αποθήκευση ενέργειας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Σχετικές ειδήσεις

«Κλείδωσαν» επτά κυβερνητικές δράσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο

Μητσοτάκης στο Υπουργικό για Τουρκία: «Θα μείνει μόνη όσο επαναλαμβάνει ψέματα και απειλές»

Ακρίβεια - Ανάλυση Newsbomb: Η απελπισία στα ράφια και οι συνήθειες των καταναλωτών που αλλάζουν