ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πότε και πόσοι θα δουν την έξοδο; Η «μαύρη λίστα» του Μητσοτάκη μετά την παραίτηση Βαρβιτσιώτη

Πότε και πόσοι θα δουν την έξοδο; Η «μαύρη λίστα» του Μητσοτάκη μετά την παραίτηση Βαρβιτσιώτη

Η παραίτηση του κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη είναι μόνο η αρχή – Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα θεωρούνται κατά πολλούς επιβεβλημένες αν και δεν θα γίνουν εν θερμώ

Προφανώς η παραίτηση Βαρβιτσιώτη φούντωσε τα σενάρια αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα, αλλά και τις φήμες περί επικείμενου και σαρωτικού ανασχηματισμού. Η σημερινή αποστροφή του κ. Παύλου Μαρινάκη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών: «όλοι κρίνονται και όλοι αξιολογούνται», δεν αποκλείει το ενδεχόμενο κι άλλων αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα κάτι που κυκλοφορεί στα δημοσιογραφικά γραφεία από την περασμένη Πέμπτη και αφορά σε συγκεκριμένους υπουργούς οι χειρισμοί των οποίων και στις πυρκαγιές και στις πλημμύρες κρίνονται ανεπαρκείς και έχουν προκαλέσει και την οργή του Μεγάρου Μαξίμου και την έντονη δυσφορία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όσον αφορά τα πρόσωπα, οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη αξιολογήσει τη στάση των συνεργατών του, για το αν θα προχωρήσει όμως σε αλλαγές, και κυρίως πότε θα τις κάνει αυτό είναι κάτι που μόνο ο ίδιος γνωρίζει. Το σίγουρο είναι πως στη … μαύρη λίστα έχουν μπει τουλάχιστον τρία, τέσσερα κυβερνητικά στελέχη. Όλα τα παραπάνω έχουν βεβαίως πυροδοτήσει σενάρια ανασχηματισμού. Κάποιοι επιμένουν ότι οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα θα λάβουν χώρα πριν το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ενώ άλλα σενάρια αναφέρουν ότι πρόκειται να γίνουν μετά τις επικείμενες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκηση.

Για τη μαύρη λίστα τριών – τεσσάρων υπουργών που έχει στα χέρια του ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλά πληροφορημένες πηγές σημειώνουν ότι εν θερμώ δεν λειτουργεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά ούτε θέλει να δείξει κλίμα πανικού, όποτε θα πάνε πίσω οι διορθωτικές κινήσεις που θα κάνει… "Ο,τι και να συμβεί τα επόμενα 24ωρα, δεν θα είναι και το οριστικό" λένε με νόημα γαλάζια στελέχη. Την ίδια ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου παίρνουν αποστάσεις από αυτά που είπε προ ημερών ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός περί αναβολής των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σχετικές ειδήσεις