ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Αυτό είναι το παρασκήνιο της παραίτησής του από υπουργός Ναυτιλίας

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης
Eurokinissi

Το κλίμα ήταν βαρύ για τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη από την πρώτη μέρα της δολοφονίας του 36χρονου Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά

Για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στο γαλάζιο οικοσύστημα η παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Ο παραιτηθείς υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής γνωστοποίησε την απόφασή του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου, μεταξύ άλλων, έκανε ανασκόπηση στην πολιτική του διαδρομή.

Παράλληλα, εξηγεί πως υπέβαλε την παραίτησή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ υπογραμμίζει τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτησή του από τη θέση μετά από τρεις μήνες.

Παρόλα αυτά οι δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν ότι ο μέχρι σήμερα υπουργός Ναυτιλίας ήταν έτοιμος να παραιτηθεί ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα όχι μόνο σε ό,τι αφορά την άστοχη δήλωσή του, η οποία προκάλεσε σφοδρότατες αντιδράσεις.

Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι ο πρωθυπουργός το προηγούμενο διάστημα δεχόταν εισηγήσεις για αλλαγές του κυβερνητικού σχήματος, με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο πως ο «χαμένος» θα ήταν ο κ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος με τη δήλωσή του την επομένη της δολοφονίας του άτυχου Αντώνη Καργιώτη, προκάλεσε την έκρηξη του Μαξίμου. Παρά το γεγονός ότι ο κ. Βαρβιτσιώτης ζήτησε συγγνώμη για την άστοχη δήλωσή του, κάτι τέτοιο μάλλον δεν ήταν αρκετό, αφού ακόμα και σήμερα οι αντιδράσεις εναντίον του είναι αρκετές. «Ζητώ συγγνώμη αν άθελά μου με λανθασμένη διατύπωση, ενδεχομένως κάποιοι εξέλαβαν την καταδίκη μου προς το περιστατικό και την ανάγκη διαλεύκανσής του ως εξίσωση του θύματος με τον θύτη. Ο Αντώνης και η οικογένειά του είναι τα μεγάλα θύματα αυτής της τραγωδίας», είχε αναφέρει ο κ. Βαρβιτσιώτης σε ανάρτησή του.

Οι δικαστικές εξελίξεις και οι έρευνες της Δικαιοσύνης γύρω από το θέμα δημιουργούν συνθήκες πολιτικών ευθυνών υπό το βάρος των οποίων ο κ. Βαρβιτσιώτης επέλεξε το δρόμο της παραίτησης. «Έχω μάθει να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου και να μη κρύβομαι στα δύσκολα», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος παράλληλα διευκρινίζει ότι δεν δέχεται να τον πετροβολούν ως άνθρωπο. «Η πολιτική μου διαδρομή και η προσωπική μου αξιοπρέπεια επιβάλλουν να μην παραμείνω στη θέση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής». Στη θέση του κ. Βαρβιτσιώτη πάει ο κ. Χρήστος Στυλιανίδης πρώην υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Σχετικές ειδήσεις