ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκοπήσεις: Κυριαρχία της ΝΔ εν όψει ευρωεκλογών - Πώς διαμορφώνεται η διαφορά ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκοπήσεις: Κυριαρχία της ΝΔ εν όψει ευρωεκλογών - Πώς διαμορφώνεται η διαφορά ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ
INTIME.

Σε τέσσερις δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν απόψε (25/01), καταγράφεται το ισχυρό προβάδισμα του κυβερνώντος κόμματος εν όψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί τον καταλληλότερο για Πρωθυπουργό, με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.

Νέες μετρήσεις, ίδιο αποτέλεσμα. Η κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας στην ελληνική πολιτική σκηνή επιβεβαιώθηκε (και) από τις τέσσερις δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα (25/01), με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι παράλληλα το καταλληλότερο πρόσωπο για τη διακυβέρνηση της χώρας για την πλειοψηφία των πολιτών που συμμετείχαν, παρά την απαισιοδοξία οπυ εξακολουθεί να επικρατεί στα ελληνικά νοικοκυριά λόγω του «κύματος» ακρίβειας, αλλά και τον προβληματισμό της κοινής γνώμης αναφορικά με το προωθούμενο νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία μέσω παρένθετης μητέρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του δεύτερου μέρους της δημοσκόπησης της εταιρείας MARC για λογαριασμό του ΑΝΤ1, στην πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές, η Νέα Δημοκρατία παραμένει πρώτη με 29,7%, δεύτερο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ με 13,4% και τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 10,1% και έπονται ΚΚΕ με 7,5%, Ελληνική Λύση με 5,6%. Ακολουθούν Σπαρτιάτες και «Νίκη» με 2,5%, Πλεύση Ελευθερίας με 2,4%, ΜέΡΑ25 με 2,3%, Νέα Αριστερά με 1,9%, άλλο κόμμα επιλέγει το 2,1%, ενώ, άκυρο / λευκό και αποχή επιλέγουν συνολικά 4,8% των ερωτηθέντων, και αναποφάσιστο είναι το 15,2%.

Αντίστοιχα, στη δημοσκόπηση της MRB για το OPEN, η πλειοψηφία τάσσεται υπέρ της Νέας Δημοκρατίας με 36,1%, ενώ, ακολουθούν με ίδια ποσοστά ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ (12,1%).

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το κεντρικό δελτίο του MEGA, επιβεβαιώθηκε η υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος συγκεντρώνει 40% στην ερώτηση «ποιος είναι ο καταλληλότερος για Πρωθυπουργός», με τους Στέφανο Κασσελάκη (6%), Νίκο Ανδρουλάκη (5%) και Κυριάκο Βελόπουλο (4%) να είναι πίσω με χαώδη διαφορά.

Στην πρόθεση ψήφου, δεύτερο κόμμα έρχεται το ΠΑΣΟΚ και τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ. Η εκτίμηση δείχνει 35,2% για τη Νέα Δημοκρατία, 12,1% για τον ΣΥΡΙΖΑ και 13,7% για το ΠΑΣΟΚ. Το ΚΚΕ έπεται με 10,3%, ενώ, διαφορά συγκριτικά με τη δημοσκόπηση του Δεκεμβρίου του 2023 υπάρχει στον Κυριάκο Βελόπουλο με 8,2%.

Τέλος και η δημοσκόπηση της GPO για το αποψινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR επιβεβαίωσε την κυριαρχία του κυβερνώντος κόμματος, αφού καταγράφει προβάδισμα 20,3 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία έχει και συγκεντρώνει ποσοστό 32,5%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 12,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 11,1%, το ΚΚΕ με 8%, οι «Σπαρτιάτες» με 2,1%, η Ελληνική Λύση με 6,1%, η «Νίκη» με 3%, η Πλεύση Ελευθερίας και η Νέα Αριστερά με 2,2%.

Σχετικές ειδήσεις