ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η εξήγηση του Όθωνα Ηλιόπουλου για την απουσία του από την ψηφοφορία

Η εξήγηση του Όθωνα Ηλιόπουλου για την απουσία του από την ψηφοφορία

Για προσωπικούς λόγους έλειπε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εξωτερικών, Όθωνας Ηλιόπουλος, από την ψηφοφορία στη Βουλή στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια 

Ο Όθωνας Ηλιόπουλος, αναπληρωτής τομεάρχης Εξωτερικών, με αρμοδιότητα τα θέματα αποδήμου Ελληνισμού και βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους για την απουσία του από την χθεσινή ονομαστική ψηφοφορία.

Η δήλωση του Όθωνα Ηλιόπουλου:

Ως βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνω την απερίφραστη υποστήριξή μου στο νομοσχέδιο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις» που αποτελεί πλέον και νόμο του κράτους που ανταποκρίνεται σε στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα των συμπολιτών μας και προάγει την ισότητα σε μία ανοιχτή και ανθρώπινη κοινωνία.

Η απουσία μου από την χθεσινή ονομαστική ψηφοφορία οφείλεται σε προσωπικό κώλυμα που δυστυχώς ανέκυψε την τελευταία στιγμή.
Χαιρετίζω την απόφαση της Βουλής των Ελλήνων ως βήμα προόδου σε μια ανοιχτή και ισόνομη πολιτεία.

Ο αγώνας μας για τα κοινωνικά δικαιώματα και για ένα κοινωνικό κράτος δικαίου με ελεύθερη κρατική παιδεία, εθνικό σύστημα υγείας και στήριξη των ευπαθών ομάδων της κοινωνίας μας είναι καθήκον του προοδευτικού κόσμου και θα συνεχιστεί χωρίς συμβιβασμούς.