Καμπανάκι Σαμαρά σε υπουργούς: Τηρήστε τα χρονοδιαγράμματα

Newsbomb

-Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς να είναι έτοιμοι εντός προθεσμιών ώστε να μην υπάρξουν εμπλοκές στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

-Παίρνει πάνω του ο Σαμαράς το θέμα των πλειστηριασμών

Ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η διευρυμένη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή έντεκα υπουργών και αντικείμενο τα προαπαιτούμενα ενόψει του ελέγχου της τρόικας τον Σεπτέμβριο.

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν όλοι οι υπουργοί, υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς υπουργείων που έχουν μνημονιακές υποχρεώσεις. Μεταξύ αυτών ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, ο υπουργός Υγείας Άδ. Γεωργιάδης και ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης.

Απών από τη σύσκεψη ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς να είναι έτοιμοι εντός προθεσμιών ώστε να μην υπάρξουν εμπλοκές στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Ο κ. Σαμαράς έχει ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι δεν υπάρχει περιθώριο για την παραμικρή καθυστέρηση στα προαπαιτούμενα καθώς, ενδεχόμενο πρόβλημα μπορεί να μπλοκάρει την εκταμίευση της υποδόσης του Σεπτεμβρίου ύψους 1 δισ. ευρώ.

Αναφορικά με το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε να τοποθετηθεί προσωπικά για το θέμα αλλά όχι στη συγκεκριμένη σύσκεψη.

«Είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα, θέλω να το δω προσωπικά και σε βάθος. Δεν μπορεί να συζητηθεί επί του παρόντος», είπε ο πρωθυπουργός στους υπουργούς του κατά τη διάρκεια της σημερινής κυβερνητικής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου αναλαμβάνοντας προσωπικά το θέμα.

Τι είπαν οι υπουργοί

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι συζητήθηκαν οι εκκρεμότητες όλων των υπουργείων ως προς τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει.

Όσον αφορά το υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης, επανέλαβε ότι τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν κανονικά, όπως έχουν συμφωνηθεί, και δεν αλλάζει τίποτα στο σχεδιασμό.

«Θα είμαστε έτοιμοι στα τέλη Σεπτεμβρίου», διαβεβαίωσε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να συνεδριάσει το συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι ο Πρωθυπουργός συντόνισε τη δράση όλων των υπουργείων και ότι «θα είμαστε όλοι όπως πρέπει». Κάθε υπουργός, πρόσθεσε, παρουσίασε τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο υπουργείο του, τις δράσεις που έχει κάνει. καθώς και το χρονοδιάγραμμα εκπλήρωσής τους.

Νωρίτερα, κατά την άφιξή του στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ερωτηθείς σχετικά, εκτίμησε πως η αυστηροποίηση των προστίμων για την αδήλωτη εργασία θα αποδειχθεί αποτελεσματικό μέτρο.

Διαβάστε επίσης:

Ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου ενόψει τρόικας

Διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τα προαπαιτούμενα της Τρόικας

Επιστροφή στο Μαξίμου με πολλά… μποφόρ!

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved