ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μονομερής νομοθετική ρύθμιση για τα ακίνητα αν αρνηθεί η Τρόικα

Μονομερής νομοθετική ρύθμιση για τα ακίνητα αν αρνηθεί η Τρόικα

Τη στρατηγική της ενόψει των επαφών με την Τρόικα επανεξετάζει η κυβέρνηση μετά την εμπλοκή που υπάρχει στις διαπραγματεύσεις.

Σε νέα σύσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και παρουσία του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, εξετάστηκαν όλα τα «καυτά» ζητήματα.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης στο Μαξίμου ήταν το θέμα των πλειστηριασμών και το μέλλον των αμυντικών βιομηχανιών. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών μέχρι το τέλος του χρόνου θα πρέπει να υπάρξει νέα νομοθετική ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς, ενώ για τα ΕΑΣ θα υπάρξει συρρίκνωση του προσωπικού με εθελούσια έξοδο.

Το θέμα των αμυντικών βιομηχανιών βρέθηκε στο επίκεντρο της κυβερνητικής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγελου Βενιζέλου, του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, και του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Αβραμόπουλος επιβεβαιώσε, ότι την κυβερνητική σύσκεψη απασχόλησε το θέμα των ΕΑΣ και είπε ότι έγινε μια χρήσιμη γενική συζητήση.

Ο κ. Στουρνάρας πρόσθεσε ότι η ελληνική πλευρά επιμένει στη διατήρηση της εξαγωγικού χαρακτήρα και δήλωσε ότι θα υπάρξει συρρίκνωση των αμυντικών βιομηχανιών με εθελούσια έξοδο.

Επίσης ο κ. Στουρνάρας είπε, ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να επιτευχθεί μια συμφωνία και συγκεκριμένα για τα θέματα των πλειστηριασμών είπε ότι πρέπει να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση γιατί διαφορετικά στο τέλος του χρόνου αίρεται το καθεστώς προστασίας και με αυτόν τον τρόπο ο κ. Στουρνάρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μονομερούς ρύθμισης για το θέμα αυτό.

Κυβερνητικά στελέχη σημείωναν πως στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει η συμφωνία μέχρι το τέλος του χρόνου, διότι η ελληνική πλευρά δεν θέλει να υπάρχουν εκρεμμότητες κατά τη διάρκεια της προεδρείας της ΕΕ που ξεκινάει τον Ιανουάριο του 2014.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρέπεμψε στην ομιλία του στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, εκτίμησε ότι θα επικρατήσει κοινή λογική όπως είπε χαρακτηριστικά ενώ μιλώντας για τους πλειστηριασμούς είπε ότι κακώς τίθενται τα θέματα αυτά. Πρόσθεσε, δε, πως μέλημα της κυβέρνησης είναι να προστατευφθεί το φτωχό και μεσαίο νοικοκυριό και όχι ο συστηματικός κακοπληρωτής.

Διαβάστε επίσης:

Βενιζέλος σε Σόιμπλε: Δεν αντέχουμε άλλη λιτότητα!

Βενιζέλος: Θέλουμε οικονομική διαπραγμάτευση με ευφυείς εταίρους!

Βενιζέλος: Δεν ζητάμε χάρες

Την Πέμπτη ο Βενιζέλος μετράει «κουκιά»

Την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή το νομοσχέδιο για το φόρο ακινήτων

Σε έξι μηνιαίες δόσεις ο νέος φόρος ακινήτων

Γ.Στουρνάρας: Ποια είναι η πρόταση για τους πλειστηριασμούς

Πάνω από 8 φορές αυξήθηκαν οι φόροι στα ακίνητα

Οι δανειστές απέρριψαν το σχέδιο για το φόρο ακινήτων

Αντίθετος ο Μιχελάκης σε απελευθέρωση απολύσεων και πλειστηριασμών

Βούλτεψη: Κίνδυνος κοινωνικής αναταραχής για τους πλειστηριασμούς