Ενοχλημένο το Μαξίμου από τους αμετροεπείς Στουρνάρα και Άδωνι

Newsbomb

-Έντονη δυσαρέσκεια Σαμαρά για τους χειρισμούς των δύο υπουργών στο θέμα της αιθαλομίχλης.

-Δυσφορία και στην ΚΟ της ΝΔ

Πνιγμένο στην... πολιτική αιθαλομίχλη βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου καθώς το ακριβό πετρέλαιο θέρμανσης δοκιμάζει την κοινωνία και, παράλληλα, αναδεικνύεται σε ισχυρό πολιτικό πρόβλημα για τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Ο κ. Σαμαράς, όπως αποκάλυψε το Newsbomb.gr, στηρίζει – αναγκαστικά – την πολιτική του κ. Γιάννη Στουρνάρα για την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης που έχει οδηγήσει το πετρέλαιο θέρμανσης σε τιμές – ρεκόρ του 1,3 ευρώ το λίτρο, κυρίως διότι εκτιμά ότι, σε αυτή τη συγκυρία, δεν υπάρχουν περιθώρια να ανοίξουν νέα μέτωπα με την τρόικα και αυτό που προέχει είναι να υπάρξει πολιτική συμφωνία για το χρέος και το χρηματοδοτικό κενό με όρους θετικούς για τη χώρα και πολιτικά βιώσιμους, αν όχι επωφελείς, για την κυβέρνηση.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι στο πρωθυπουργικό επιτελείο μπορούν να ανεχθούν την αμετροέπεια των δύο υπουργών που, ανήμερα Χριστουγέννων, αντί να αποκλιμακώσουν την πίεση, προκάλεσαν την κοινωνία και τους βουλευτές της Ν.Δ.

Ο κ. Γιάννης Στουρνάρας με τις... θερμαινόμενες πισίνες των πλουσίων και ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης με την εκτίμηση πώς «όσοι ζητούν μείωση στο πετρέλαιο θέρμανσης ευνοούν το λαθρεμπόριο» προκάλεσαν έντονη δυσφορία στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο και δέχτηκε τις σφοδρές αντιδράσεις και πολιτικών στελεχών του κόμματος. Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι προ ημερών 41 βουλευτές της ΝΔ επέμειναν στην ανάγκη μείωσης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο ενώ αντίστοιχη άποψη έχει και ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

«Είναι δυνατόν το ένα τρίτο της κοινοβουλευτικής ομάδας, ίσως και περισσότεροι αφού αρκετοί που συμφωνούν δεν υπέγραψαν, να χαρακτηρίζονται ως ευνοϊκά διακείμενοι προς τους λαθρεμπόρους;» σημείωνε με οργή κορυφαίο κοινοβουλευτικό στέλεχος της Ν.Δ., εκτιμώντας ότι αργά ή γρήγορα η κυβέρνηση θα συρθεί σε κάποια λύση. «Και, πάντως, όταν η κοινωνία δοκιμάζεται και όλοι αναγνωρίζουν ότι αυτό είναι ένα δύσκολο πρόβλημα, το να προκαλείς όχι μόνον δεν βοηθά αλλά κάνει τα πράγματα χειρότερα» σημείωνε το ίδιο στέλεχος, προτείνοντας να μπει... χαλινάρι στα υπέρ το δέον μνημονιακά στελέχη της κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης:

Φθηνή επικοινωνία αντί φθηνού πετρελαίου

Αφού το μέτρο πέτυχε, τι έκαναν 3 υπουργοί ανήμερα Χριστουγέννων;

Δεν μειώνουν τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο για μην ωφεληθούν οι πλούσιοι!

SZ: Αισθητές στον αέρα οι επιπτώσεις της κρίσης στην Ελλάδα

Συναγερμός για το «νέφος της κρίσης» - Έκτακτα μέτρα για τα τζάκια

Έκτακτα μέτρα ετοιμάζει το ΥΠΕΚΑ για αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης

Πρόκληση Άδωνι: Χωρίς θέρμανση τα δημόσια κτίρια αν χρειαστεί

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved