ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ:Αφήνουν τους πολίτες χωρίς δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας

ΣΥΡΙΖΑ:Αφήνουν τους πολίτες χωρίς δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας

«Το πρώτο βήμα της "μεταρρύθμισης" στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, διά στόματος του αρμόδιου υφυπουργού κ. Μπέζα, είναι η κατάργηση όλων των δομών υγείας του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ και όλων των οργανικών θέσεων των εργαζόμενων κάθε ειδικότητας», αναφέρει το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, «όσο και να προσπαθούν δεν μπορούν να κρύψουν την εγκληματική ανευθυνότητα και την αναλγησία τους απέναντι στον ελληνικό λαό. Αφήνουν τους πολίτες χωρίς δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας, βάζουν τους εργαζομένους όλων των ειδικοτήτων σε εργασιακές περιπέτειες και επιδιώκουν την απομάκρυνση των γιατρών καλώντας τους να ενταχθούν σε μια επισφαλή σχέση εργασίας που δεν έχει καμία σχέση με το ΕΣΥ, αφού πρώτα τους απολύουν έπειτα από είκοσι και πάνω χρόνια εργασίας».

«Η πλήρης κατάργηση του δικαιώματος στη δωρεάν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας επιβεβαιώνεται και με την εφαρμογή του "χαρατσιού" των 25 ευρώ για κάθε εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία και του 1 ευρώ για κάθε συνταγή φαρμάκων. Αν συνεχιστεί η μνημονιακή πολιτική, αυτό θα είναι το μέλλον για κάθε πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας», συνεχίζει η ανακοίνωση του τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, και καταλήγει: «Μόνη λύση η άμεση απαλλαγή από τη μνημονιακή συγκυβέρνηση!».

Διαβάστε επίσης:

Αντίθετο το ΠΑΣΟΚ με το «εισιτήριο» νοσηλείας των 25 ευρώ

ΣΥΡΙΖΑ: Εγκληματική ανευθυνότητα στην Υγεία

Από σήμερα το «εισιτήριο» νοσηλείας των 25 ευρώ