ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Επικίνδυνη για την υγεία του λαού η κυβερνητική πολιτική

ΚΚΕ: Επικίνδυνη για την υγεία του λαού η κυβερνητική πολιτική

«Επικίνδυνη για την υγεία του λαού, η πολιτική της κυβέρνησης», είναι ο τίτλος σχολίου του ΚΚΕ, στο οποίο αναφέρεται πως «οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας, ότι με το 25ευρο θα ανακουφιστούν οι ασθενέστεροι, καθώς επίσης και οι συζητήσεις για ισοδύναμα μέτρα, επιβεβαιώνουν κυνικά, ότι και στην υγεία, όπως και σε άλλους τομείς, θα χαρατσώνονται οι φτωχοί στο όνομα του να δοθούν τάχα ορισμένα ψίχουλα στους πάμπτωχους».

«Τα χαράτσια στα νοσοκομεία και στα φάρμακα δεν αποτελούν «αλληλεγγύη» για τους ανασφάλιστους και τους άπορους, αλλά υποκαθιστούν μέρος των μειωμένων κρατικών δαπανών για τη δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προκειμένου να στηριχτούν με επιπλέον χρήμα οι επιχειρηματικοί όμιλοι» προστίθεται στο σχόλιο.

«Οι δήθεν «ευαισθησίες» για εξαίρεση ορισμένων κατηγοριών ασθενών από το 25ευρώ στόχο έχουν να συγκαλύψουν, ότι τα χαράτσια, οι φόροι, οι μειώσεις μισθών, η ανεργία δεν αποτελούν «εξαίρεση», αλλά «κανόνα» για το σύνολο των λαϊκών οικογενειών. Η χειροτέρευση των παροχών Υγείας αφορά όλους» επισημαίνει το ΚΚΕ καλώντας τον λαό να μην «δεχθεί αυτόν τον εμπαιγμό».

nosokomeia

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους «να διεκδικήσουν την κατάργηση των χαρατσιών και κάθε πληρωμής στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, συνολικά της πολιτικής που στηρίζει την επιχειρηματική λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων». «Οι εργαζόμενοι έχουν χρυσοπληρώσει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και γι' αυτό η αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παροχή της πρέπει να είναι καθολικό λαϊκό δικαίωμα» καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ:Να τα βρουν από τους μιζαδόρους τους τα λεφτά όχι από ασθενείς

ΠΑΣΟΚ: Να τα βρει στα χαμένα «Ζάππεια» τα ισοδύναμα ο Γεωργιάδης!

Γεωργιάδης: Αν το ΠΑΣΟΚ προτείνει ισοδύναμο για τα 25 ευρώ το συζητάμε

Ο Σαμαράς, τα 25 ευρώ στα νοσοκομεία και οι αλλοδαποί

ΟΕΝΓΕ: Καταστροφικό το μέτρο των «25 ευρώ» για τον ασθενή

Σχόλιο του ΚΚΕ για τα «25 ευρώ» και το 1 ευρώ στις συνταγές

Στα χαρακώματα ΠΑΣΟΚ – Γεωργιάδης για τα 25 ευρώ στα νοσοκομεία

Αντίθετο το ΠΑΣΟΚ με το «εισιτήριο» νοσηλείας των 25 ευρώ

ΣΥΡΙΖΑ: Εγκληματική ανευθυνότητα στην Υγεία

Από σήμερα το «εισιτήριο» νοσηλείας των 25 ευρώ