ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί ο Τσίπρας δεν θα παραστεί στις εκδηλώσεις της Ελλην. προεδρίας

Γιατί ο Τσίπρας δεν θα παραστεί στις εκδηλώσεις της Ελλην. προεδρίας

Η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει ευρωπαϊκές διαστάσεις και προκαλεί νέα δυσφορία κατά του κ. Τσίπρα.

Αντιδράσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό προκαλεί η απόφαση του Αλ. Τσίπρα να μην παραστεί στις σημερινές εκδηλώσεις για την έναρξη της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ.

Ο λόγος που επικαλείται η Κουμουνδούρου είναι η αναβολή της επίσκεψης στη χώρα μας των δύο ευρωβουλευτών-ελεγκτών της τρόικας.

Η απόφαση ωστόσο του ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει ευρωπαϊκές διαστάσεις και προκαλεί νέα δυσφορία κατά του κ. Τσίπρα από τους Ευρωπαίους εταίρους που επιμένουν να μην τον θεωρούν αξιόπιστο συνομιλητή.

Η απόφαση αυτή του κ. Τσίπρα, όπως αναφέρει η "Ναυτεμπορική", σε συνδυασμό με την ενέργεια του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, να καλύψει πλήρως τον Έλληνα πρωθυπουργό, λέγοντας πως η αναβολή της έλευσης των ελεγκτών ήταν δική του απόφαση, προκάλεσε και κόντρα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο μεταξύ της Αριστεράς και των Σοσιαλδημοκρατών με την πρόεδρο του ΚΕΑ Γκάμπι Τσίμερ, να ζητά εξηγήσεις από τον κ. Σουλτς, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτό δεν ήταν ένα καλό ξεκίνημα για την ελληνική προεδρία».

Η κόντρα, σύμφωνα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, θα έχει και συνέχεια καθώς ήδη έχει αρχίσει η προεκλογική περίοδος για τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Ενισχυτικά, λένε στην Κουμουνδούρου, λειτουργεί και η χθεσινή απόφαση του κ. Σαμαρά και του κ. Δένδια, να απαγορεύσουν τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας και στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η Κουμουνδούρου έρχεται πλέον σε ευθεία σύγκρουση τόσο με την ελληνική κυβέρνηση όσο και με τους Ευρωπαίους εταίρους. Σύγκρουση η οποία αναμένεται να ενταθεί μέχρι τις εκλογές του Μαΐου.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Χρειάζεται ένα New Deal για το μέλλον της Ευρώπης

Τσίπρας:Ζητούμε να ακυρωθεί μέρος των χρεών χωρών της Ν. Ευρώπης

Αυστριακή εφημερίδα: «Δημαγωγός» ο Τσίπρας

Επιστολή Τσίπρα σε Μεϊμαράκη για την επίσκεψη των ελεγκτών της Τρόικας

Ο Τσίπρας κλείνει το μάτι στην ΕΕ

Το σχέδιο των δανειστών για την υποταγή του ΣΥΡΙΖΑ

Το «χαστούκι» του Τσίπρα στον προκλητικό Όλι Ρεν