ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούλτεψη για Ρωμανό:«Λάδι στη φωτιά» ρίχνει ο Τσίπρας

Βούλτεψη για Ρωμανό:«Λάδι στη φωτιά» ρίχνει ο Τσίπρας

Η κυβερνητική εκπρόσωπος έκανε επίθεση τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά «μόλις το θέμα κατευνάστηκε κι όλα τα κόμματα μίλησαν με τον υπουργό Δικαιοσύνης και συμφώνησαν ή κατανόησαν ότι η λύση που δίνεται είναι η πιο λογική και η πιο σωστή και ενώ έχει ηρεμήσει η κατάσταση, ο κ. Αλ. Τσίπρας με τη δήλωσή του ουσιαστικά επαναφέρει το θέμα και ανάβει το φυτίλι της αναταραχής. Είναι διαλυτική κατάσταση».

"Θεωρώ αδικαιολόγητο ότι ο κ. Τσίπρας, αρχηγός ενός κόμματος και μάλιστα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρεμβαίνει σε ένα τέτοιο θέμα, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά», υποστήριξε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα ανέφερε ότι «είμαστε σε διαρκή επικοινωνία, με σκοπό να αρθούν τα εκατέρωθεν προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. Εκεί επικεντρώνει και έχει στραμμένη την προσοχή της η κυβέρνηση, στο να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση. Είδατε και χθες, ότι στο Euro Working Group διαπιστώθηκε ότι υπάρχει σύγκλιση και είναι σημαντικό αυτό, γιατί είναι μια ομάδα που προετοιμάζει το Eurogroup. Είναι σημαντικό και το γεγονός ότι καλεί τις δύο πλευρές σε συμφωνία».

Παράλληλα, η κ. Βούλτεψη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του μνημονίου για λίγες εβδομάδες, προκειμένου να διευθετηθούν τεχνικές λεπτομέρειες. «Ζήτημα παράτασης λίγων εβδομάδων -το τονίζω- (υπάρχει) με τεχνικό περιεχόμενο, διότι κλείνουν στις 18 του μήνα και τα εθνικά κοινοβούλια και υπάρχουν οι γιορτές των Χριστουγέννων. Αυτό που συζητήθηκε εκ των πραγμάτων, διότι υπάρχουν αυτά τα τεχνικά προβλήματα, είναι το διάστημα λίγων εβδομάδων- για να μην νομίζουν κάποιοι ότι μιλάμε για χρόνο ή μήνες», αποσαφήνισε η κ. Βούλτεψη.

Τέλος, αναφέρθηκε στο Ανώτατο Κυβερνητικό Συμβούλιο Ελλάδας- Τουρκίας και την επίσκεψη του Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα και είπε ότι «είναι μια επίσκεψη και μια συνεδρίαση που είχε αποφασιστεί εδώ και καιρό κι επειδή βρισκόμαστε στο τέλος του χρόνου αποφασίσαμε να γίνει. Η Ελλάδα έχει θέσεις που είναι γνωστές, έχει δόγμα για τα εθνικά και εξωτερικά θέματα. Από 'κει και πέρα, κρίνουμε ότι κάθε προσπάθεια να υπάρξει εξομάλυνση συμβάλλει θετικά. Τις θέσεις μας, όμως, δεν τις αλλάζουμε ποτέ και είναι γνωστό αυτό».