ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Κάλεσμα στη πορεία για μαύρη επέτειο Γρηγορόπουλου

ΣΥΡΙΖΑ: Κάλεσμα στη πορεία για μαύρη επέτειο Γρηγορόπουλου

Στην αυριανή (6/12/2014) πορεία στα Προπύλαια (στις 13.00) καλεί τους πολίτες, ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω ανακοίνωσης του, επισημαίνοντας πως οι ειρηνικές κινητοποιήσεις αποτελούν μονόδρομο για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων μας.

Μεταξύ άλλων αναφέρει «Η εξέγερση της νεολαίας μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβρη του 2008 έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης στην αστυνομική βία και σε όλους όσοι συντρίβουν τα οράματα και τις διεκδικήσεις της νέας γενιάς».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως «6 χρόνια μετά, η μνημονιακή κυβέρνηση επιβάλλει στη νεολαία και τους εργαζομένους μια εφιαλτική πραγματικότητα ανεργίας και φτώχειας, διάλυσης των δημόσιων αγαθών, των συλλογικών δικαιωμάτων και του κοινωνικού κράτους»

Αναφορά κάνει και στην υπόθεση Ν. Ρωμανού υπογραμμίζοντας « Οι χειρισμοί στην υπόθεση της εκπαιδευτικής άδειας του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού είναι χαρακτηριστικοί του κυβερνητικού αυταρχισμού και της ακροδεξιάς μετατόπισης της κυβέρνησης. Αυτό που βρίσκεται στο στόχαστρο είναι η ίδια η δημοκρατία και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Ρoή Ειδήσεων