ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σουλτς: Ελπίζω σε συμφωνία αλλά η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις

Σουλτς: Ελπίζω σε συμφωνία αλλά η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις

Συγκρατημένη αισιοδοξία ότι Ελλάδα και δανειστές θα καταλήξουν σε συμφωνία τις επόμενες ημέρες εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Ελπίζω ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία, αλλά αυτή δεν θα λύνει οριστικά το πρόβλημα», σημείωσε ο κ. Σουλτς τονίζοντας πως «η Ελλάδα χρειάζεται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

«Οι διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα έχουν τραβήξει πολύ», είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πρόσθεσε πως «η γρήγορα εφαρμογή οποιασδήποτε συμφωνίας θα είναι δύσκολη.

Ερωτηθείς σχετικά επανέλαβε ότι «ακόμα και αν δεν υπάρξει σήμερα ή αύριο συμφωνία, η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις για ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας. Επιμένω στο να υπάρξει λύση πριν τις 30 Ιουνίου. Η Ελλάδα πρέπει να κάνει αυτό το βήμα ώστε να κάνουν και οι άλλες χώρες το βήμα της εκταμίευσης της δόσης».

Ο κ. Σουλτς συνέστησε ψυχραιμία η οποία όπως είπε «χρειάζεται ακόμα και στις πιο ταραχώδεις εποχές».

Προειδοποίησε ότι «αν λάβουμε δράση πολύ γρήγορα και υπό πίεση θα υπάρξουν αρνητικά αποτελέσματα μακροπρόθεσμα».

Ερωτηθείς για το αν μία έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα σημάνει και έξοδο από την Ε.Ε. τόνισε ότι «η συνθήκη δεν προβλέπει νομική βάση για το αν μπορεί να παραμείνει στην Ε.Ε. η συμβολή μας θα είναι να μην χρειαστεί να το απαντήσουμε αυτό».

Σχετικές ειδήσεις