ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γαλάζιος «εμφύλιος» για το νέο αρχηγό

Γαλάζιος «εμφύλιος» για το νέο αρχηγό

Εμφύλια σύρραξη προμηνύεται στη Νέα Δημοκρατία καθ' οδόν προς την εκλογή νέου προέδρου και με αφορμή την παραίτηση του Κώστα Καραγκούνη από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στη Λεωφόρο Συγγρού συνδέουν ευθέως την κίνησή του με μια προσπάθεια αποδυνάμωσης της εικόνας του Ευάγγελου Μεϊμαράκη. Στόχος; Να στηριχθεί η υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Σύμφωνα με τα Νέα, η παραίτηση του κ. Καραγκούνη, άνοιξε νέες πληγές στην τραυματισμένη σχέση του νυν προέδρου του κόμματος με τον πρώην πρωθυπουργό, κυρίως επειδή εκτιμάται ότι ο Κ. Καραγκούνης δεν θα προχωρούσε στην κίνηση αυτή χωρίς την έγκριση Σαμαρά.

Από το επιτελείο Μεϊμαράκη αναγνωρίζουν ότι ο Καραγκούνης δεν είχε θέση στον κύκλο εμπιστοσύνης του νυν προέδρου του κόμματος, ενώ άφηναν να εννοηθεί ότι παρέμενε στη Συγγρού ως βασικός δίαυλος του Αντώνη Σαμαρά.

«Ανοιχτή» η ημερομηνία των εκλογών για την προεδρία της ΝΔ

Χωρίς να ληφθεί απόφαση για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών από τις οποίες θα αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος του κόμματος, ολοκληρώθηκε χθες, Τρίτη η συνεδρίαση της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στη συνάντηση που έγινε παρουσία συνεργατών των τεσσάρων υποψηφίων, επικράτησε καλό κλίμα και όπως διαφάνηκε είναι πολύ πιθανό στη συνεδρίαση της Πέμπτης να κλείσει η ημερομηνία που προσδιορίζεται μέσα στο Νοέμβριο.

Μέχρι τότε θα γίνει συνάντηση με τους τεχνικούς συμβούλους έτσι ώστε να υπάρξει απόφαση και για το τυπικό της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί.

Σχετικές ειδήσεις