ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδήμος: «O προϋπολογισμός θα κρίνει την επόμενη 10ετία»

Παπαδήμος: «O προϋπολογισμός θα κρίνει την επόμενη 10ετία»

Στην εθνική προσήλωση για την επίτευξη των στόχων στάθηκε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος κατά την ομιλία του στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2012.

Ο κ. Παπαδήμος επισήμανε ότι «οι πράξεις μας και ο προϋπολογισμός δεν θα κρίνει το 2012 αλλά το μέλλον της χώρας για την επόμενη δεκαετία».

Παράλληλα τόνισε με νόημα πως η έξοδος από την κρίση δεν θα είναι εύκολη ή γρήγορη υπόθεση και όποιος εισηγείται το αντίθετο δεν προσφέρει υπηρεσίες.

Αναλυτικά, ο κ. Παπαδήμος τόνισε ότι απαιτείται «αποφασιστικότητα και συστηματικότητα» συμπληρώνοντας πως πρέπει «να δουλέψουμε με πνεύμα συνεργασίας, δεν έχουμε την πολυτέλεια να μεμψιμοιρούμε ούτε να συνεχίσουμε την πρακτική των αλληλοκατηγοριών για το παρελθόν. Η ιστορία δεν θα μας συγχωρήσει αν εγκαταλείψουμε τη μάχη για το μέλλον σκιαμαχώντας για το παρελθόν».

Εξήγησε πως o αγώνας υπερβαίνει τις κομματικές γραμμές και ότι η ενότητα των δυνάμεων που επέτυχε η κυβέρνηση συνεργασίας πρέπει να συμπληρωθεί από ουσιαστική ενότητα.

«Να υπερβούμε τις διαφωνίες που είναι ήσσονος σημασίας, πιστεύω ότι οι πολίτες θα επιβραβεύσουν την συνεργασία όλων των κομμάτων και την υπεύθυνη διαχείριση, η κρίση δεν είναι μια μπόρα που θα περάσει σύντομα, θα έχει διάρκεια» ανέφερε σχετικά.

Ακόμη τόνισε ότι είναι φιλόδοξοι κι εφικτοί οι στόχοι του προϋπολογισμού.

Σημείωσε πως σε περισσότερα από 30.000 ευρώ ανά έλληνα αντιστοιχεί το χρέος και διαβεβαίωσε πως αν και οι αβεβαιότητες είναι μεγάλες υπάρχουν ενδείξεις για ανάκαμψη το 2013.

Τέλος, ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι η κυβέρνηση αυτή εκφράζει την ενότητα και την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού.

«Την τριπλή ευθύνη της γενιάς μας, να βγάλουμε την Ελλάδα από την περιδίνηση, να κατοχυρώσουμε την θέση μας στο ευρώ και να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για ανάκαμψη. Οι θυσίες θα δικαιωθούν από το τελικό αποτέλεσμα. Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλη την ομιλία του Λουκά Παπαδήμου στην Βουλή λεπτό προς λεπτό εδώ