ΜΠΑΣΚΕΤ

Euroleague: Τρομερός Παναθηναϊκός, ισοπέδωσε τη Φενέρμπαχτσε (vids+pics)

Euroleague: Τρομερός Παναθηναϊκός, ισοπέδωσε τη Φενέρμπαχτσε (vids+pics)
Με ηγέτη τον Νεμάνια Νέντοβιτς, ο Παναθηναϊκός νίκησε τη Φενέρμπαχτσε
InTime

Euroleague: Σπουδαία εμφάνιση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ ο οποίος νίκησε 82-68 τη Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ για την 5η αγωνιστική της διοργάνωσης – Τρομερός ο Νεμάνια Νέντοβιτς, οδήγησε τους «πράσινους» στον θρίαμβο.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είχε δείξει από την προηγούμενη αγωνιστική στη Βαρκελώνη τα… δόντια σε όλους. Οι «πράσινοι» απέδειξαν κόντρα στη Φενέρμπαχτσε πως θα είναι πολύ «σκληρό καρύδι» για όλους στην Euroleague και η Φενέρμπαχτσε το κατάλαβε από πρώτο χέρι με το 82-68 του ΟΑΚΑ.

Το «τριφύλλι» έκανε μια εντυπωσιακή εμφάνιση και ήταν εξαιρετικό σε όλους τους τομείς, ισοπεδώνοντας τους Τούρκους. Η ομάδα του Γιώργου Βόβορα κυριάρχησε σχεδόν σε όλο τον αγώνα και δεν άφησε περιθώρια να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο οι παίκτες του Ιγκόρ Κοκόσκοφ, ο οποίος μάλιστα αποβλήθηκε με δυο τεχνικές ποινές.

Υπό το βλέμμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πήρε μια πολύ σπουδαία νίκη. Κορυφαίος για τους πρωταθλητές Ελλάδας, αλλά και του αγώνα συνολικά, ήταν ο Νεμάνια Νέντοβιτς με 28 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Ο Σέρβος γκαρντ είχε 2/5 δίποντα, 7/12 τρίποντα και 3/4 βολές. Από πλευράς Φενέρμπαχτσε διασώθηκε ο Λορέντζο Μπράουν που είχε 17 πόντους.

Το φωτορεπορτάζ και τα στατιστικά του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Από την αρχή του παιχνιδιού η ομάδα του Γιώργου Βόβορα έδειξε πως έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Παρά την απουσία του Ιωάννη Παπαπέτρου ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ήταν πολύ καλός τακτικά, ενώ και στην επίθεση έβρισκε λύσεις με αποτέλεσμα να προηγηθεί 22-13 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Η Φενέρμπαχτσε προσπάθησε να φέρει την κατάσταση στα μέτρα της, όμως, πέραν του Μπράουν δεν είχε λύσεις από άλλους παίκτες. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός του φοβερού Νέντοβιτς πήρε πράγματα και από τους Σάικς και Όγκαστ στο δεύτερο δεκάλεπτο, ενώ ο εκνευρισμός του τεχνικού των Τούρκων, Ιγκόρ Κοκόσκοφ, έφερε την αποβολή του με δυο τεχνικές ποινές. Οι «πράσινοι» έκλεισαν το ημίχρονο με μικρό προβάδισμα (37-30).

Ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο φυσιολογικά είχε μια μικρή κάμψη στην απόδοσή του, όμως, με τον Νέντοβιτς να είναι «on fire» άντεξε στην αντεπίθεση της Φενέρμπαχτσε. Έτσι, το «τριφύλλι» βρέθηκε να προηγείται με +6 (62-56) στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είχε επιβάλλει πλέον τον δικό του ρυθμό. Οι προσπάθειες των Τούρκων να μπουν στο ματς με τα μακρινά σουτ δεν απέδωσαν καρπούς, αφού ο Σάικς ήταν εξαιρετικός στην οργάνωση και ο Νέντοβιτς στην εκτέλεση, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει εν τέλει άνετα στο τελικό 82-68 και να σημειώνει τη δεύτερη νίκη του στη φετινή Euroleague.

Η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στην Euroleague, είναι την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου. Οι «πράσινοι» θα ταξιδέψουν στην Αγία Πετρούπολη για να αντιμετωπίσουν τη Ζενίτ των Τσάβι Πασκουάλ και Μάνου Παπαδόπουλου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αρνητικό ρεκόρ με 882 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Στους 90 οι διασωληνωμένοι