ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός-Κλουζ 98-82: Πλουραλισμός και επιθετικό ταλέντο έκαναν τη διαφορά

Παναθηναϊκός-Κλουζ 98-82: Πλουραλισμός και επιθετικό ταλέντο έκαναν τη διαφορά

Αποδίδοντας θεαματικό μπάσκετ και με πολλές λύσεις στο ρόστερ του παρά τις σημαντικές απουσίες, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 98-82 της Κλουζ στο πρώτο του ματς του «Νίκος Φάσουρας».

Το τεράστιο ταλέντο που διαθέτει το ρόστερ του Παναθηναϊκού, φανερώθηκε στο πρώτο παιχνίδι των «πράσινων» στο τουρνουά «Νίκος Φάσουρας». Το «τριφύλλι» επικράτησε 98-82 της Κλουζ, δείχνοντας για ακόμη μια φορά πως μπορεί να σκοράρει με όποιο τρόπο θέλει. Θυμίζοντας… Λερναία Ύδρα κάτι που φανερώθηκε και από το πόσοι παίκτες δημιουργούν και σκοράρουν με άνεση, τόσο από κοντά όσο κι από μακριά.

Πολλοί με διψήφιο αριθμό πόντων, χρόνος που μοιράστηκε και δόθηκαν ευκαιρίες σε όλους απ’ τον Σερέλη που ήταν στον πάγκο λόγω της απουσίας του Αταμάν (επιστρέφει την Κυριακή). Κι όλα αυτά απέναντι σε μια ομάδα «δεμένη» όπως είναι οι Ρουμάνοι της Κλουζ, ενώ το «τριφύλλι» είχε και τις πέντε απουσίες (Ερνανγκόμεθ, Λεσόρ, Παπαπέτρου, Μήτογλου, Μωραϊτης).

Φυσικά φανερώθηκε και η εποχή στην οποία βρισκόμαστε. Ο Παναθηναϊκός είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, γι’ αυτό και δόθηκε δικαίωμα στην Κλουζ για αρκετά μεγάλο διάστημα στο ματς να μείνει σχετικά κοντά. Είναι χαρακτηριστικό πως το ματς άρχισε με 17-2 των «πράσινων» και οι Ρουμάνοι μείωσαν σε 17-15 γρήγορα.

Παρουσιάστηκαν ζητήματα που θέλουν βελτίωση κυρίως στην άμυνα, όμως είναι ακόμη νωρίς για μια τόσο νέα ομάδα σε επίπεδο προσώπων που ήρθαν στο «τριφύλλι», οπότε το περίεργο θα ήταν να είναι όλα έτοιμα από τώρα.

Πολύ καλός για ακόμη ένα παιχνίδι ο Μπαλτσερόφσκι, αλλά και ο Αντεντοκούνμπο που έκανε… πάρτι κοντά στο καλάθι με την αθλητικότητά του. Ο Σλούκας ήταν απλά… Σλούκας όσο αγωνίστηκε, ο Βιλντόζα έδειξε το τεράστιο ταλέντο του, Γκραντ και Γκάι δίνουν στοιχεία που χρειάζεται κάθε ομάδα, ενώ ο Γκριγκόνις στο νέο του ρόλο δείχνει απελευθερωμένος και… φονικός πίσω απ’ το τρίποντο.

Μαντζούκας, Καλαϊτζάκης και Σαμοντούροφ, έδωσαν λύσεις, παίρνοντας αρκετό χρόνο.

Τα δεκάλεπτα: 25-22, 54-44, 76-67, 98-82

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καλαϊτζάκης 12 (1), Βιλντόσα 16 (1), Γκάι 5 (1), Μπαλτσερόφσκι 13 (1), Σλούκας 9 (1), Αβδάλας, Σαμοντούροβ 2, Γκραντ 6 (1), Αντετοκούνμπο 10, Γκριγκόνις 14 (4), Μαντζούκας 11 (1).

ΚΛΟΥΖ: Γκούζμαν 5, Μέγιερις, Λαπαστέ 2, Ροσνάφσκι, Σίλι 11 (2), Πέτριτς, Στιπάνοβιτς 8, Μασιούσα 5 (1), Έντι 8 (2), Τζόουνς 15 (1), Ρίτσαρντ 5 (1).

Οι δηλώσεις του Χρήστου Σερέλη:

Οι δηλώσεις του Λούκα Βιλντόζα: