ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Champions League: Προκρίσεις για Πόρτο και Λίβερπουλ, «ζωντανή» η Ίντερ (vids)

Champions League: Προκρίσεις για Πόρτο και Λίβερπουλ, «ζωντανή» η Ίντερ (vids)
AP Images

Champions League: Βραδιά γεμάτη συγκινήσεις στην 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων, με αρκετές ομάδες να εξασφαλίζουν την πρόκριση στους «16» και άλλες να παραμένουν ακόμα «ζωντανές» για μια θέση στα νοκ-άουτ.

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε στη Μασσαλία και μετά την ήττα του 2-1 από τη Μαρσέιγ είναι οριστικά εκτός Champions League. Οι «ερυθρόλευκοι» ωστόσο έχουν την ευκαιρία να συνεχίσουν στο Europa League, αρκεί να πάρουν κάτι στην αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής απέναντι στην αδιάφορη Πόρτο στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Οι «δράκοι» έμειναν στο 0-0 με την Μάντσεστερ Σίτι στο «Ντραγκάο», ένα αποτέλεσμα ωστόσο που βόλεψε την ομάδα από την Πορτογαλία αφού εξασφάλισε έτσι την πρόκρισή της στους «16» του θεσμού, φτάνοντας στους 10 βαθμούς. Οι Άγγλοι θα τερματίσουν πρώτοι ό,τι κι αν συμβεί καθώς έχουν 13, ενώ ο Ολυμπιακός και η Μαρσέιγ έχουν από 3 βαθμούς.

Στον Α’ όμιλο η Ατλέτικο Μαδρίτης θα μπορούσε να έχει «καθαρίσει» την πρόκριση, όμως, η Μπάγερν Μονάχου απέσπασε ισοπαλία 1-1 στο «Wanda Metropolitano» κι έτσι όλα θα ξεκαθαρίσουν στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League.

Οι Βαυαροί θα είναι πρώτοι σε κάθε περίπτωση αφού έχουν ήδη 13 βαθμούς, ενώ η Ατλέτικο έφτασε στους 6 βαθμούς και προσπέρασε τη Σάλτσμπουργκ που έχει 4, με τη Λοκομοτίβ Μόσχας να είναι στους 3 βαθμούς.

Ματσάρα έγινε στον Β’ όμιλο ανάμεσα σε Γκλάντμπαχ και Ίντερ, με τους Ιταλούς να επικρατούν 3-2 στη Γερμανία και να είναι «ζωντανοί» για την πρόκριση.

Ο συγκεκριμένος όμιλος είναι ο πιο αμφίρροπος, αφού μετά το «χαστούκι» της Σαχτάρ στη Ρεάλ Μαδρίτης (2-0 στην Ουκρανία), όλα μπορούν να συμβούν την τελευταία αγωνιστική και όλοι μπορούν είτε να προκριθούν, είτε να μείνουν εντελώς εκτός Ευρώπης.

Η Γκλάντμπαχ είναι πρώτη με 8 βαθμούς, ακολουθούν Σαχτάρ και Ρεάλ με 7 και η Ίντερ έχει 5 βαθμούς. Την τελευταία αγωνιστική παίζουν Ίντερ – Σαχτάρ Ντόνετσκ και Ρεάλ Μαδρίτης – Γκλάντμπαχ, όπου αναμένεται… «σφαγή» για το εισιτήριο που οδηγεί στη φάση των «16» του Champions League.

Τέλος, στον Δ’ όμιλο η Λίβερπουλ κατάφερε να επικρατήσει 1-0 του Άγιαξ και να «κλειδώσει» την πρόκριση στα νοκ-άουτ του Champions League για ακόμα μια χρονιά.

Προβάδισμα για να την ακολουθήσει έχει η Αταλάντα, που γλίτωσε το «κάζο» από τη Μίντιλαντ κι έσωσε τον βαθμό της ισοπαλίας με το τελικό 1-1 στην Ιταλία.

Οι «Reds» έχουν 12 βαθμούς, οι «μπερκαμάσκι» 8, οι Ολλανδοί 7 και οι Δανοί ήταν ήδη αποκλεισμένοι αφού πήραν μόλις τον πρώτο τους βαθμό. Την τελευταία αγωνιστική θα αναμετρηθούν Άγιαξ – Αταλάντα και Μίντιλαντ – Λίβερπουλ, με το ματς στην Ολλανδία να είναι «τελικός» για την πρόκριση στους «16».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Οριστικό: Νέα παράταση του lockdown ανακοινώνει ο Μητσοτάκης - Τι θα πει στο διάγγελμά του