ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σκληρή επιστολή της ΕΠΟ για Σκόπια: «Τέλος η ανοχή, πάρτε θέση ως UEFA»

Σκοπια

Euro 2020: Ξεκάθαρο μήνυμα προς την UEFA έστειλε με νέα σκληρή επιστολή της η ΕΠΟ με αφορμή τις προκλήσεις των Σκοπιανών στη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Οι Σκοπιανοί ζουν φέτος το σημαντικότερο αθλητικό καλοκαίρι τους, καθώς είδαν την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου να αγωνίζεται για πρώτη φορά σε μεγάλη διοργάνωση. Αντί, όμως, να χαρούν τις συγκεκριμένες στιγμές επιδόθηκαν σε ένα απαράδεκτο παιχνίδι πολιτικής σκοπιμότητας.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζόραν Ζάεφ πρωτοστάτησε στις προκλήσεις, κάνοντας λόγο για «εθνική Μακεδονίας», για να τα... γυρίσει στη συνέχεια υπό των φόβο ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Όλα τα παραπάνω φυσικά βαραίνουν την UEFA, η οποία παρακολουθούσε απαθής το... εξωαγωνιστικό παιχνίδι της γειτονικής χώρας. Μολονότι, τα Σκόπια ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στο Euro 2020, η ΕΠΟ με πρωτοβουλία του προέδρου της, Θοδωρή Ζαγοράκη επανήλθε με νέα σκληρή επιστολή της. Είναι, άλλωστε, ένα ζήτημα που ενόχλησε πολύ τον πρόεδρο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Η ΕΠΟ, μέσω της επιστολής της, ανέφερε το προφανές, ότι δηλαδή δεν γίνεται να έχει άλλη ονομασία η χώρα κι άλλη η Ομοσπονδία της, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να υπάρξει άλλη ανοχή από την UEFA σε πολιτικά παιχνίδια. Εν κατακλείδι το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο από την ελληνική πλευρά: «τέλος η ανοχή. Πάρτε θέση ως UEFA».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: «Στην Αθήνα η Λυδία θα είναι η κόρη του δολοφόνου»