Κύπελλο Ελλάδας: Ο Ατρόμητος στους «16», απέκλεισε τον Αστέρα Τρίπολης

Βαγγέλης Πάτας

EUROKINISSI

Κύπελλο Ελλάδας: Ο Ατρόμητος νίκησε 3-1 τον Αστέρα στην Τρίπολη, σε ένα ματς που όλα τα γκολ μπήκαν στην παράταση, και προκρίθηκε στους «16» της διοργάνωσης. 

Η ομάδα του Περιστερίου έγινε η 11η ομάδα που θα βρεθεί στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε δυνατά κι είχε δοκάρι με τον Μπαράλες στο 27’, στη συνέχεια ο Ατρόμητος ανέβασε την απόδοση του κι είχε με τη σειρά του καλές στιγμές. Καμία ομάδα, πάντως, δεν σκόραρε στο 90λεπτο.

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, όπου ο Κλωναρίδης πέτυχε ένα τρομερό γκολ για το 0-1, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου του έξτρα μισάωρου.

Ο Κιάρτανσον έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του Περιστερίου, η οποία πέτυχε και τρίτο γκολ με πέναλτι του Μουνίθ. Κάπως έτσι ο Κρις Κόουλμαν είδε και τις τρεις αλλαγές του να βρίσκουν δίχτυα.

Διαιτητής: Επαμεινώνδας Κουτσιαύτης (Άρτας)
Κίτρινες: Στάνκο, Ν. Παπαδόπουλος - Μουνίθ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ηρακλής Μεταξάς): Παπαδόπουλος, Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς, Καρμόνα (91’ Στάνκο), Άλβαρεζ (113’ Κωστέας), Ντομίνγκεθ (46’ λ.τρ. Προύντζος), Μουνάφο, Σίτο (65’ Μπαρτόλο), Ριέρα (37’ Λέο Τιλίκα), Μπενίτο (65’ Κρέσπι), Μπαράλες.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Σουάρες, Μαυρομάτης, Αθανασίου (84’ Ντε Μποκ), Έρλινγκμαρκ, Φρίντγιονσον (61’ λ.τρ. Έντερ Γκονζάλες), Κουέν (67’ Μουνίθ), Ροτάριου (67’ Κλωναρίδης), Τζαβίδας (101’ λ.τρ. Κιάρτανσον), Τζοβάρας (84’ Οικονομίδης).

Η Καλαμάτα απέκλεισε τον Παναιτωλικό στα πέναλτι

Η Καλαμάτα έγινε η πρώτη ομάδα μικρότερης κατηγορίας που αποκλείει μια από τη Super League, καθώς άφησε εκτός συνέχειας τον Παναιτωλικό.

Η «μαύρη θύελλα» πήρε το εισιτήριο για τους «16», καθώς νίκησε 4-3 στη διαδικασία των πέναλτι, καθώς η κανονική διάρκεια κι η παράταση ολοκληρώθηκαν με σκορ 2-2.

Ο Παναιτωλικός προηγήθηκε με τον Φλόρες στο 30’, αλλά η Καλαμάτα έκανε την ανατροπή με τον Ρόβα, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ σε διάστημα πέντε λεπτών (35’ – 39’). Ο ποδοσφαιριστής από την Ονδούρα ισοφάρισε για την ομάδα του Αγρινίου, η οποία, όμως, έπεσε τελικά θύμα έκπληξης.

Ήρωας για τους γηπεδούχους ήταν ο τερματοφύλακας, Δημήτρης Ταΐρης, ο οποίος απέκρουσε τα δύο τελευταία πέναλτι των παικτών του Γιάννη Αναστασίου.

Στο άλλο ματς που οδηγήθηκε στην παράταση, ο Πανσερραϊκός ισοφάρισε σε 2-2 την Παναχαϊκή, με τον Κατσαντώνη στο 90+8’! Στο έξτρα μισάωρο πέτυχε άλλα τρία γκολ, για να προκριθεί με το εντυπωσιακό 5-2!

Πρόκριση με ανατροπή ο Λεβαδειακός στη Λάρισα

Την πρόκριση για τους «16» πήρε ο Λεβαδειακός, ο οποίος νίκησε 2-1 την ΑΕΛ στο «Αλκαζάρ». Η ομάδα της Λειβαδιάς βρέθηκε πίσω στο σκορ, μόλις στο 7ο λεπτό στη Λάρισα, αλλά έκανε την ανατροπή πριν από το τέλος του ημιχρόνου. Η ΑΕΛ πάλεψε για την ισοφάριση, αλλά ο Λεβαδειακός άντεξε και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Στους «16» θα βρεθεί κι η Λαμία, η οποία έπαιξε όσο χρειάστηκε στα Γιαννιτσά (λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου της Αριδέας), για να κάμψει με 2-0 την αντίσταση του Αλμωπού.

Στην επόμενη φάση θα βρεθεί κι η Καλλιθέα, η οποία νίκησε 1-0 τη Βέροια. Στην παράταση οδηγήθηκαν οι αναμετρήσεις Καλαμάτα – Παναιτωλικός και Πανσερραϊκός – Παναχαϊκή.

Η 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας

Τρίτη 18 Οκτωβρίου

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου

  • 15:00 Κηφισιά - ΟΦΗ (CosmoteSport1HD)
  • 16:00 Άγιος Νικόλαος - Αλμυρός
  • 16:00 Ιωνικός Διαβατών - Απόλλων Παραλιμνίου
  • 16:00 Πανελευσινιακός - Απόλλων Πόντου
  • 19:00 ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα (CosmoteSport1HD)

*Σε αυτή την φάση, οι αγώνες είναι νοκ άουτ. Σε περίπτωση ισοπαλίας στην κανονική διάρκεια, ακολουθεί παράταση και, εφόσον χρειαστεί, η διαδικασία των πέναλτι.

**Από την επόμενη φάση θα μπουν στη διοργάνωση και οι ομάδες που τερμάτισαν στην πρώτη τετράδα της περυσινής Super League (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Άρης, Παναθηναϊκός).

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved