ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κύπελλο Ελλάδας: Ο Ατρόμητος στους «16», απέκλεισε τον Αστέρα Τρίπολης

Κύπελλο Ελλάδας
EUROKINISSI

Κύπελλο Ελλάδας: Ο Ατρόμητος νίκησε 3-1 τον Αστέρα στην Τρίπολη, σε ένα ματς που όλα τα γκολ μπήκαν στην παράταση, και προκρίθηκε στους «16» της διοργάνωσης. 

Η ομάδα του Περιστερίου έγινε η 11η ομάδα που θα βρεθεί στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε δυνατά κι είχε δοκάρι με τον Μπαράλες στο 27’, στη συνέχεια ο Ατρόμητος ανέβασε την απόδοση του κι είχε με τη σειρά του καλές στιγμές. Καμία ομάδα, πάντως, δεν σκόραρε στο 90λεπτο.

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, όπου ο Κλωναρίδης πέτυχε ένα τρομερό γκολ για το 0-1, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου του έξτρα μισάωρου.

Ο Κιάρτανσον έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του Περιστερίου, η οποία πέτυχε και τρίτο γκολ με πέναλτι του Μουνίθ. Κάπως έτσι ο Κρις Κόουλμαν είδε και τις τρεις αλλαγές του να βρίσκουν δίχτυα.

Διαιτητής: Επαμεινώνδας Κουτσιαύτης (Άρτας)
Κίτρινες: Στάνκο, Ν. Παπαδόπουλος - Μουνίθ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ηρακλής Μεταξάς): Παπαδόπουλος, Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς, Καρμόνα (91’ Στάνκο), Άλβαρεζ (113’ Κωστέας), Ντομίνγκεθ (46’ λ.τρ. Προύντζος), Μουνάφο, Σίτο (65’ Μπαρτόλο), Ριέρα (37’ Λέο Τιλίκα), Μπενίτο (65’ Κρέσπι), Μπαράλες.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Σουάρες, Μαυρομάτης, Αθανασίου (84’ Ντε Μποκ), Έρλινγκμαρκ, Φρίντγιονσον (61’ λ.τρ. Έντερ Γκονζάλες), Κουέν (67’ Μουνίθ), Ροτάριου (67’ Κλωναρίδης), Τζαβίδας (101’ λ.τρ. Κιάρτανσον), Τζοβάρας (84’ Οικονομίδης).

Η Καλαμάτα απέκλεισε τον Παναιτωλικό στα πέναλτι

Η Καλαμάτα έγινε η πρώτη ομάδα μικρότερης κατηγορίας που αποκλείει μια από τη Super League, καθώς άφησε εκτός συνέχειας τον Παναιτωλικό.

Η «μαύρη θύελλα» πήρε το εισιτήριο για τους «16», καθώς νίκησε 4-3 στη διαδικασία των πέναλτι, καθώς η κανονική διάρκεια κι η παράταση ολοκληρώθηκαν με σκορ 2-2.

Ο Παναιτωλικός προηγήθηκε με τον Φλόρες στο 30’, αλλά η Καλαμάτα έκανε την ανατροπή με τον Ρόβα, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ σε διάστημα πέντε λεπτών (35’ – 39’). Ο ποδοσφαιριστής από την Ονδούρα ισοφάρισε για την ομάδα του Αγρινίου, η οποία, όμως, έπεσε τελικά θύμα έκπληξης.

Ήρωας για τους γηπεδούχους ήταν ο τερματοφύλακας, Δημήτρης Ταΐρης, ο οποίος απέκρουσε τα δύο τελευταία πέναλτι των παικτών του Γιάννη Αναστασίου.

Στο άλλο ματς που οδηγήθηκε στην παράταση, ο Πανσερραϊκός ισοφάρισε σε 2-2 την Παναχαϊκή, με τον Κατσαντώνη στο 90+8’! Στο έξτρα μισάωρο πέτυχε άλλα τρία γκολ, για να προκριθεί με το εντυπωσιακό 5-2!

Πρόκριση με ανατροπή ο Λεβαδειακός στη Λάρισα

Την πρόκριση για τους «16» πήρε ο Λεβαδειακός, ο οποίος νίκησε 2-1 την ΑΕΛ στο «Αλκαζάρ». Η ομάδα της Λειβαδιάς βρέθηκε πίσω στο σκορ, μόλις στο 7ο λεπτό στη Λάρισα, αλλά έκανε την ανατροπή πριν από το τέλος του ημιχρόνου. Η ΑΕΛ πάλεψε για την ισοφάριση, αλλά ο Λεβαδειακός άντεξε και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Στους «16» θα βρεθεί κι η Λαμία, η οποία έπαιξε όσο χρειάστηκε στα Γιαννιτσά (λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου της Αριδέας), για να κάμψει με 2-0 την αντίσταση του Αλμωπού.

Στην επόμενη φάση θα βρεθεί κι η Καλλιθέα, η οποία νίκησε 1-0 τη Βέροια. Στην παράταση οδηγήθηκαν οι αναμετρήσεις Καλαμάτα – Παναιτωλικός και Πανσερραϊκός – Παναχαϊκή.

Η 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας

Τρίτη 18 Οκτωβρίου

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου

  • 15:00 Κηφισιά - ΟΦΗ (CosmoteSport1HD)
  • 16:00 Άγιος Νικόλαος - Αλμυρός
  • 16:00 Ιωνικός Διαβατών - Απόλλων Παραλιμνίου
  • 16:00 Πανελευσινιακός - Απόλλων Πόντου
  • 19:00 ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα (CosmoteSport1HD)

*Σε αυτή την φάση, οι αγώνες είναι νοκ άουτ. Σε περίπτωση ισοπαλίας στην κανονική διάρκεια, ακολουθεί παράταση και, εφόσον χρειαστεί, η διαδικασία των πέναλτι.

**Από την επόμενη φάση θα μπουν στη διοργάνωση και οι ομάδες που τερμάτισαν στην πρώτη τετράδα της περυσινής Super League (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Άρης, Παναθηναϊκός).

Σχετικές ειδήσεις