ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Συλλυπητήρια της FIFA για τον θρυλικό, Μίμη Παπαϊωάννου

Μίμης Παπαϊωάννου
Intime News

ΑΕΚ: Συλλυπητήρια επιστολή στην ΕΠΟ έστειλε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, για την απώλεια του Μίμη Παπαϊωάννου.

Ο θρύλος της ΑΕΚ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών, βυθίζοντας στο πένθος την «κιτρινόμαυρη» οικογένεια και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στο ντέρμπι ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, ΠΑΕ και κόσμος είχαν ετοιμάσει συγκινητικές ενέργειες για να τιμήσουν τη μνήμη του Μίμη Παπαϊωάννου, για τον οποίο υπάρχει παγκόσμια αναγνώριση.

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, εξέφρασε τη θλίψη του για την απώλεια του, μέσω επιστολής που έστειλε στην Ελληνική Ομοσπονδία.

FIFA
Η επιστολή του προέδρου της FIFA, Τζιάνι ινφαντίνο για τον Μίμη Παπαϊωάννου

Η επιστολή της FIFA στην ΕΠΟ

«Αγαπητέ Πρόεδρε,

Θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για τον θάνατο του πρώην διεθνούς παίκτη, Δημήτρη Παπαϊωάννου. Οι λέξεις μοιάζουν ανεπαρκείς για να εκφράσουμε την λύπη για την απώλεια του.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Δημήτριος «Μίμης» Παπαϊωάννου συμμετείχε 61 φορές με την Εθνική Ελλάδας, σημειώνοντας 21 γκολ. Σε επίπεδο συλλόγου, έχοντας ξεκινήσει από την Βέροια, απόλαυσε μια επιτυχημένη καριέρα στην ΑΕΚ, όπου και έμεινε για σχεδόν δύο δεκαετίες και συγκεκριμένα κέρδισε πέντε πρωταθλήματα και τρία Κύπελλα Ελλάδας, πριν αποσυρθεί για το πέρασμά του στις ΗΠΑ, με τους New York Pancyprian-Freedoms. Μετά το τέλος της καριέρας του, συμμετείχε, ως βοηθός προπονητή της Εθνικής Ελλάδος, στο Παγκόσμιο Κύπελλο στις ΗΠΑ το 1994.

Θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου της ΑΕΚ, θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, η κληρονομιά και η πορεία του εντός και εκτός γηπέδου δεν θα ξεχαστούν και θα λείψουν πραγματικά.

Εκ μέρους της διεθνούς ποδοσφαιρικής κοινότητας, επιθυμώ να εκφράσω τη βαθύτατη συμπαράστασή μας στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, την οικογένεια, τους φίλους και τους αγαπημένους του Δημήτρη Παπαϊωάννου. Οι σκέψεις μας είναι με όλους σας.

Ελπίζουμε ότι αυτές οι αναμνήσεις και τα λόγια υποστήριξής μας μπορούν να βοηθήσουν να φέρουν λίγη ειρήνη και παρηγοριά σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Με εκτίμηση,

Τζιάνι Ινφαντίνο».

Σχετικές ειδήσεις