ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ισπανία: Επίθεση σε Ρουμπιάλες από την Εθνική ανδρών για το φιλί σκάνδαλο - «Αμαύρωσε την επιτυχία»

Ισπανία: Επίθεση σε Ρουμπιάλες από την Εθνική ανδρών για το φιλί σκάνδαλο - «Αμαύρωσε την επιτυχία»

Η Εθνική ανδρών της Ισπανίας πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου για το σκάνδαλο με τον Λουίς Ρουμπιάλες, εκφράζοντας τη πλήρη στήριξή της στην ομάδα των γυναικών.

Οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ισπανίας παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα (4/9) προκειμένου να εκφράσουν την πλήρη στήριξή τους στη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου, κατακεραυνώνοντας τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Λουίς Ρουμπιάλες για το σκάνδαλο με το φιλί στην Τζένι Ερμόσο.

Οι αρχηγοί της «ρόχα», Μοράτα, Αθπιλικουέτα, Ασένσιο και Ροντρίγκο έδωσαν το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου, με την υπόλοιπη ομάδα να παρακολουθεί από κάτω και τον επιθετικό της Ατλέτικο Μαδρίτης να διαβάζει την επίσημη τοποθέτηση των ποδοσφαιριστών:

«Καταρχάς, θέλουμε να επικοινωνήσουμε, για άλλη μια φορά, την περηφάνια μας και τα ειλικρινή μας συγχαρητήρια στηνεθνική ομάδα γυναικών για το Παγκοσμίων Κύπελλο. Ένα ιστορικό ορόσημο που θα σηματοδοτήσει το πριν και το μετά στο ποδόσφαιρο γυναικών της Ισπανίας, εμπνέοντας με έναν ανεκτίμητο θρίαμβο πολλές γυναίκες.

Για το λόγο αυτό, θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στις παίκτριες που είδαν την επιτυχία τους να αμαυρώνεται. Δεν δεχόμαστε την απαράδεκτη συμπεριφορά του κ. Ρουμπιάλες, ο οποίος δεν έχει σταθεί στο ύψος του θεσμού που εκπροσωπεί.

Τοποθετούμαστε σταθερά και ξεκάθαρα στο πλευρό των αξιών που αντιπροσωπεύει ο αθλητισμός. Το ισπανικό ποδόσφαιρο πρέπει να είναι μηχανή σεβασμού, έμπνευσης και διαφορετικότητας και πρέπει να αποτελεί παράδειγμα με τη συμπεριφορά του εντός και εκτός γηπέδου.

Από σήμερα πρέπει να συγκεντρωθούμε στο μέλλον του ισπανικού ποδοσφαίρου, για την πρόκριση στο Euro 2024, έχοντας δύο παιχνίδια με Γεωργία και Κύπρο. Θα θέλαμε, από εδώ και στο εξής, να μπορούμε να επικεντρωθούμε σε αθλητικά θέματα δεδομένου των προκλήσεων που έχουμε μπροστά μας».

Διαβάστε επίσης:

Ισπανία: Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ζητά την παραίτηση του Ρουμπιάλες για το φιλί στην Ερμόσο

FIFA: Πειθαρχική διαδικασία εναντίον του Ρουμπιάλες για το φιλί

Ισπανία: Τρίμηνος αποκλεισμός από την FIFA στον Ρουμπιάλες για το φιλί στην Ερμόσο

Ισπανία: Η μητέρα του Ρουμπιάλες κλείστηκε σε εκκλησία και κάνει απεργία πείνας

Ισπανία: Βίντεο δείχνει την Ερμόσο να γελάει για το φιλί που της έδωσε ο Ρουμπιάλες

Στο νοσοκομείο η μητέρα του Ρουμπιάλες μετά την απεργιά πείνας – Ζαλιζόταν και ήταν εξαντλημένη

Το διαιτητικό δικαστήριο δικαίωσε Ρουμπιάλες – Η δήλωση του Ισπανού