ΣΠΟΡ

Λευτέρης Πετρούνιας: Ναι ρε φίλε! Ο «θρύλος» των κρίκων είναι Έλληνας

Λευτέρης Πετρούνιας: Ναι ρε φίλε! Ο «θρύλος» των κρίκων είναι Έλληνας
InTime

Λευτέρης Πετρούνιας: Η συγκλονιστική πορεία του Έλληνα πρωταθλητή προς την κορυφή. Για πάντα στις σελίδες της ιστορίας της γυμναστικής θα φιγουράρει το όνομά του μετά τα σπουδαία του επιτεύγματα.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, γεννημένος στην Αθήνα στις 30 Νοεμβρίου 1990 είναι Έλληνας γυμναστής και ολυμπιονίκης με ύψος 1,64 μ. και βάρος 62 κιλών και διακρίνεται ιδιαίτερα στο αγώνισμα των κρίκων. Έχει αναδειχθεί χρυσός ολυμπιονίκης το 2016, 5 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και 5 φορές πρωταθλητής Ευρώπης. Αυτή είναι η περιγραφή που υπάρχει στη Wikipedia για τον 31χρονο πρωταθλητή, η οποία όμως σύντομα θα πρέπει να αλλάξει.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι πλέον ένας «θρύλος» του αθλήματος. Είναι ο «άρχοντας των κρίκων» και επί της ουσίας ο κορυφαίος στην ιστορία καθώς ξεπέρασε τον τον Ιταλό αστέρα του παρελθόντος Γιούρι Κέκι, ο οποίος είχε κερδίσει τέσσερα διαδοχικά χρυσά μετάλλια στο ίδιο αγώνισμα μεταξύ 1990 και 1996. Από το απόγευμα του Σαββάτου (24.04), ο Λευτέρης Πετρούνιας έφτασε στα πέντε χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και έγινε ο κορυφαίος των κορυφαίων.

Παράλληλα, ο Έλληνας υπερπρωταθλητής έφτασε σε άθροισμα τα δέκα χρυσά μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις, έχοντας επίσης θριαμβεύσει σε τρία παγκόσμια πρωταθλήματα (2015, 2017, 2018), στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του 2015 και φυσικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Ρίο 2016».

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, είναι ένας από τους τρεις κορυφαίους σπεσιαλίστες στην ιστορία των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων από το 1955 μέχρι σήμερα, σε οποιοδήποτε όργανο. Ένας ακόμα κορυφαίος Έλληνας, ο Βλάσης Μάρας, είδε τον Πετρούνια να ισοφαρίζει το ρεκόρ των πέντε χρυσών (ο Μάρας κατέκτησε χρυσά στο μονόζυγο το 2002, το 2004, το 2006, το 2009 και το 2010), και πλέον απομένει ένα βήμα για να καθίσει στον θρόνο της ευρωπαϊκής ενόργανης γυμναστικής ο 31χρονος γυμναστής.

Θα πρέπει να φτάσει τον Ούγγρο εξπέρ του πλάγιου ίππου Κρίστιαν Μπέρκι, ο οποίος κατέχει το απόλυτο ρεκόρ με έξι ευρωπαϊκούς τίτλους στο ίδιο όργανο (2005, 2007, 2008, 2009, 2011, 2012). Το επόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης -και πιθανότατα το επόμενο ιστορικό κατόρθωμα του Πετρούνια- θα πραγματοποιηθεί στο Μόναχο, τον Αύγουστο του 2022.

Το σίγουρο είναι πως όλοι όταν είδαν τον Λευτέρη Πετρούνια να ολοκληρώνει το εντυπωσιακό πρόγραμμά του, αναφώνησαν «ναι ρε φίλε». Την αγαπημένη έκφραση του ίδιου του 31χρονου «άρχοντα των κρίκων», που παρά την απουσία ενός χρόνου από τους αγώνες λόγω ενός τραυματισμού, μας έκανε ξανά υπερήφανους. Άλλωστε, αυτός ήταν και ο στόχος του όπως δήλωσε λίγη ώρα μετά από ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο.

Βέβαια, αυτή τη φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας πριν από τους Έλληνες φιλάθλους είχε ήδη αφιερώσει την επιτυχία του, σε αυτό που πλέον είναι η προτεραιότητά του. Στη σύντροφό του Βασιλική Μιλλούση και στις δυο κόρες του, που μεγαλώνοντας θα αντιληφθούν ότι ο πατέρας τους είναι ο απόλυτος πρωταθλητής!

Τα χρυσά μετάλλια του Πετρούνια στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα

Μονπελιέ 2015

Βέρνη 2016

Κλουζ 2017

Γλασκόβη 2018

Βασιλεία 2021

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.