ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Σέβομαι κάθε απόφαση που έχει πάρει ο Νόβακ Τζόκοβιτς»

Νόβακ Τζόκοβιτς Στέφανος Τσιτσιπάς
AP Images

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας τενίστας μίλησε για ακόμη μια φορά με τα καλύτερα λόγια για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, υπογραμμίζοντας ότι σέβεται κάθε απόφαση που έχει πάρει.

Ο «Νόλε» νίκησε τον Τσιτσιπά στη Ρώμη και πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλου μέσα στο 2022.

Ο Σέρβος τενίστας βρίσκει ρυθμό την κατάλληλη στιγμή, λίγο πριν την έναρξη του Roland Garros, που αποτελεί τον μεγάλο του στόχο. Το προηγούμενο διάστημα ταλαιπωρήθηκε από έλλειψη ρυθμού, καθώς δεν μπορούσε να αγωνιστεί σε όσα τουρνουά ήθελε, λόγω της απόφασης του να μην κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Ο Τσιτσιπάς είπε για τον Τζόκοβιτς ότι: «Είναι ένας σπουδαίος παίκτης. Τον σέβομαι πολύ και σέβομαι κάθε απόφαση που έχει πάρει. Είναι πολύ ευφυής άνθρωπος τόσο στο τένις, όσο και στη ζωή του. Από τη διατροφή του μέχρι το παιχνίδι του, όλα έχουν σημασία για εκείνον. Είναι σαν ένα μονοθέσιο στην F1. Είναι μια τέλεια μηχανή που ακόμα και η παραμικρή λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά. Είναι ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών και αποτελεί μεγάλη έμπνευση για μένα»

Τσιτσιπάς: «Φαβορί για το Roland Garros οι Τζόκοβιτς και Αλκαράθ»

Επίσης, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κλήθηκε να απαντήσει και στο ποιον θεωρεί φαβορί για το δεύτερο Grand Slam της σεζόν. Αναλυτικά όσα είπε: «Αυτή τη στιγμή φαβορί είναι ο Τζόκοβιτς και ο Αλκαράθ. Και οι δύο παίζουν φανταστικά. Εγώ θα πρέπει να βελτιώσω κάποια πράγματα στο παιχνίδι μου.

Δεν ξέρω αν θα φτάσω εκεί που πρέπει, αλλά ελπίζω να τα καταφέρω μέχρι το Roland Garros. Θα ήθελα να είμαι ανάμεσα στα φαβορί, αλλά θα πρέπει να κοιτάξω πρώτα μερικές λεπτομέρειες στο παιχνίδι μου τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Το Roland Garros θα είναι ένας μαραθώνιος. Για όλα τα Slams ισχύει αυτό, αλλά ειδικά το Roland Garros είναι απαιτητικό τόσο σωματικά, όσο και πνευματικά. Αφού ξεκουραστώ λίγο στη συνέχεια θα μπω σε ρυθμούς Roland Garros. Μου αρέσει να παίζω στο Παρίσι και ελπίζω το παιχνίδι μου να με πάει μακριά φέτος».

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Τσιτσιπάς: Τα εγκωμιαστικά λόγια του Νόβακ Τζόκοβιτς – «Είσαι φανταστικός ηγέτης»

Στέφανος Τσιτσιπάς: Προσπέρασε τον Ράφα Ναδάλ, αποθέωσε τον Νόβακ Τζόκοβιτς - «Είσαι έμπνευση»