ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Μονομαχία στην αρένα της Ρώμης με Μεντβέντεφ - Η ώρα και το κανάλι

Στέφανος Τσιτσιπάς: Μονομαχία στην αρένα της Ρώμης με Μεντβέντεφ - Η ώρα και το κανάλι
AP Photo/Jeff Dean

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο5) αντιμετωπίζει τον Ντανίλ Μεντβέντεφ (Νο3) με έπαθλο το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Rome Open.

Αντιμέτωπος με μια μεγάλη πρόκληση είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, λίγες μέρες πριν από την έναρξη του Roland Garros (22/5 έως 11/6).

Ο Έλληνας τενίστας πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις στη Ρώμη, κάτω από αντίξοες συνθήκες (αναγκάστηκε να παίξει και δύο παιχνίδι μέσα στην ίδια μέρα λόγω των βροχοπτώσεων) και έχει φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του ιταλικού τουρνουά.

Πλέον, έχει μπροστά του μια σπουδαία μονομαχία κόντρα σε έναν... άσπονδο εχθρό του στο Tour της ATP. Στέφανος Τσιτσιπάς και Ντανίλ Μεντβέντεφ έχουν κοντραριστεί αρκετές φορές εντός κι εκτός court και δεν έχουν τις καλύτερες σχέσεις.

Πλέον, θα κληθούν να λύσουν τις διαφορές τους στον ημιτελικό του Rome Open το απόγευμα του Σαββάτου (20/5), με τον νικητή να παίρνει την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του τουρνουά.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε την Παρασκευή (19/5), το πρόγραμμα θα ανοίξει ο πρώτος ημιτελικός ανάμεσα στον Κάσπερ Ρουντ και τον Χόλγκερ Ρούνε, ο οποίος έχει οριστεί να ξεκινήσει στις 14:00.

Ακολούθως θα γίνει ο δεύτερος ημιτελικός ανάμεσα στον Τσιτσιπά και τον Μεντβέντεφ, ο οποίος αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις 16:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Cosmote Sports 6.

Αυτή είναι η δωδέκατη φορά που οι δυο τους θα βρεθούν αντιμέτωποι, με τον Ρώσο να έχει επτά νίκες και τον 24χρονο Έλληνα τέσσερις.

Στο χώμα έχουν τεθεί αντιμέτωποι άλλες δύο φορές και μετρούν από μία νίκη. Ο Μεντβέντεφ νίκησε το 2019 στο Μονακό και ο Τσιτσιπάς επικράτησε 3-0 σετ στο Roland Garros του 2021.

Διαβάστε επίσης:

Ράφαελ Ναδάλ: Τέλος εποχής για το παγκόσμιο τένις - Αποφάσισε πότε θα αποσυρθεί

Τραγωδία: Πέθανε στα 38 του ο Πολωνός ορειβάτης, Κάσπερ Τεκιέλι - Τον παρέσυρε χιονοστιβάδα

Νόβακ Τζόκοβιτς: Αποκλεισμός έκπληξη για το Νο1 του κόσμου στη Ρώμη

Στέφανος Τσιτσιπάς: Στα ημιτελικά της Ρώμης ο Έλληνας «μονομάχος» - Αντίπαλος ο Μεντβέντεφ