ΣΠΟΡ

Ράφαελ Ναδάλ: Τέλος εποχής για το παγκόσμιο τένις - Αποφάσισε πότε θα αποσυρθεί

Ράφαελ Ναδάλ: Τέλος εποχής για το παγκόσμιο τένις - Αποφάσισε πότε θα αποσυρθεί
AP IMAGES

Ο Ράφαελ Ναδάλ επιβεβαίωσε ότι δεν θα αγωνιστεί στο φετινό Roland Garros, ενώ παράλληλα έριξε τη βόμβα αποχώρησης από την ενεργό δράση μετά την επόμενη χρονιά.  

Βόμβα αποχώρησης από την ενεργό δράση έριξε ο Ραφαέλ Ναδάλ!

Ο Ισπανός θρύλος του παγκόσμιου τένις και έναν εκ των κορυφαίων όλων των εποχών μαζί με τους Ρότζερ Φέντερερ και Νόβακ Τζόκοβιτς ανακοίνωσε και επίσημα πως δεν θα συμμετάσχει στο φετινό Roland Garros πως η επόμενη χρονιά θα είναι η τελευταία του!

Ο Ναδάλ αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού μετά το Αυστραλιανό Όπεν και ήθελε να αγωνιστεί στο Γκραν Σλαμ στο Παρίσι, το οποίο έχει κατακτήσει 14 φορές και συμμετέχει ανελλιπώς εδώ και 18 χρόνια.

«Αν συνεχίσω να παίζω τώρα, δεν νομίζω ότι θα μπορέσω να παίξω την επόμενη χρονιά. Δεν θα πάω στο Roland Garros, δεν θα παίξω αυτούς τους μήνες και πρόθεσή μου είναι η επόμενη χρονιά να είναι η τελευταία μου. Να μπορώ να παίξω τα τουρνουά που θέλω και να αποχαιρετήσω αυτούς που με έχουν σημαδέψει», ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη Τύπου.

Και πρόσθεσε: «Δεν τα κατάφερα, δεν είμαι ακόμα έτοιμος να αγωνιστώ. Θα προσπαθήσω να αναγεννήσω το σώμα μου αυτούς τους μήνες, δεν θα ορίσω ημερομηνία επιστροφής. Όταν νιώσω έτοιμος σωματικά, θα ξεκινήσω από την αρχή. Θα μπορούσε να είναι ένας στόχος να προσπαθήσουμε να φτάσουμε στο τέλος της χρονιάς και να μπορέσουμε να παίξουμε το Davis Cup. Και να καταφέρω να αγωνιστώ και την επόμενη χρονιά. Νομίζω ότι θα είναι η τελευταία μου χρονιά.

Η αποθεραπεία του τραυματισμού που έπαθα στην Αυστραλία δεν πήγε όπως θα ήθελα. Έχω χάσει ορισμένους στόχους και η συμμετοχή στο Roland Garros γίνεται αδύνατη. Αυτή τη στιγμή δεν θα μπορώ να είμαι στο Παρίσι. Με το τι σημαίνει αυτό το τουρνουά για μένα, μπορείτε να φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι. Δεν έχω σκοπό να αγωνιστώ για τους επόμενους μήνες», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η εξέλιξη αυτή δεν έρχεται ως μεγάλη έκπληξη καθώς πρόσφατα είχε διαρρεύσει ένα βίντεο από προπόνηση του Ναδάλ, στην οποία φαίνεται να υποφέρει από πόντους και να αποχωρεί από το court περπατώντας με μεγάλη δυσκολία.

Ο Ράφα Ναδάλ έχει κατακτήσει 14 χρονιές το Roland Garros (2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2017, 2018, 2019, 2020, 2022). Έχει πανηγυρίσει δύο φορές το Wimbledon το 2008 και το 2010, δύο φορές το Australian Open το 2009 και το 2022 και 4 φορές το US Open το 2010, το 2013 το 2017 και το 2019.