ΣΠΟΡ

Μίλτος Τεντόγλου: Το απίστευτο fair play που έγινε viral - Εμψύχωνε τον αντίπαλό του

Μίλτος Τεντόγλου: Το απίστευτο fair play που έγινε viral - Εμψύχωνε τον αντίπαλό του

Μίλτος Τεντόγλου: Μεγάλος αθλητής και μεγάλος σαν χαρακτήρας ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής του μήκους

Ο Μίλτος Τεντόγλου ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στη Βουδαπέστη και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, με τον Έλληνα πρωταθλητή να αποδεικνύει το πόσο σπουδαίος άνθρωπος, εκτός από αθλητής είναι.

Συγκεκριμένα, στην τελευταία προσπάθεια του Γέιν Πίνοκ, του Τζαμαϊκανού αντιπάλου του, ο Τεντόγλου χτυπούσε ρυθμικά παλαμάκια, όπως όλο το στάδιο, προσπαθώντας να τον εμψυχώσει!

Προφανώς ο Τζαμαϊκανός δεν ξεπέρασε το 8,52 του Μίλτου, ο οποίος έδειξε τι σημαίνει ήθος, συγκινώνοντας τους πάντες με την σπουδαία χειρονομία του.

Μίλτος Τεντόγλου: Το κλειστό κλαμπ των θρύλων στο οποίο είναι πλεόν μέλος

Διακρίνεται για την ηρεμία και την ψυχραιμία του. Δείχνει πως δεν αγχώνεται ποτέ. «Χτυπάει» τελευταία στιγμή, «κόβοντας» τα πόδια των αντιπάλων του. Αυτό έκανε και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Ο Μίλτος Τεντόγλου δεν είναι απλά ένας αθλητής. Είναι ήδη εκ των κορυφαίων στο άλμα εις μήκος ιστορικά. Όντας μόλις 25 ετών.

Το εκπληκτικό του άλμα στα 8,52μ. στην τελευταία του προσπάθεια, δεν του έδωσε απλά το χρυσό μετάλλιο. Τον ανέβασε στην κορυφή του κόσμου και τον έβαλε σε ένα κλειστό κλαμπ αθλητών-μύθων της ιστορίας. Όπως ο Καρλ Λιούις και ο Ιβάν Πεντρόσο.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε 19 Παγκόσμια Πρωταθλήματα στίβου, μόλις έντεκα άλτες έχουν κατορθώσει αυτό που έκανε κι ο Τεντόγλου. Να κρεμάσουν δύο μετάλλια στο στήθος τους δηλαδή. Ονόματα όπως ο Ντουάιτ Φίλιπς, ο Ιβάν Πεντρόσο και ο Καρλ Λιούις, δείχνουν το επίπεδο που είναι ήδη ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο οποίος διαθέτει τη νοοτροπία και την ικανότητα να συνεχίσει να γράφει ιστορία.

Οι αθλητές του μήκους με μίνιμουμ δύο μετάλλια σε Παγκόσμια:

Ντουάιτ Φίλιπς (ΗΠΑ) 5 (4 χρυσά, 1 χάλκινο)

Ιβάν Πεντρόσο (Κούβα) 4 (4 χρυσά)

Καρλ Λιούις (ΗΠΑ) 3 (2 χρυσά, 1 ασημένιο)

Μάικ Πάουελ (ΗΠΑ) 3 (2 χρυσά, 1 χάλκινο)

Τζέιμς Μπέκφορντ (Τζαμάικα) 2 (2 ασημένια)

Γουάνγκ Γιανάν (Κίνα) 2 (1 χρυσό, 1 χάλκινο)

Γιάγκο Λαμέλα (Ισπανία) 2 (1 ασημένιο, 1 χάλκινο)

Μίτσελ Βατ (Αυστραλία) 2 (1 ασημένιο, 1 χάλκινο)

Λάρι Μίρικς (ΗΠΑ) 2 (2 χάλκινα)

ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ (ΕΛΛΑΔΑ) 2 (1 χρυσό, 1 ασημένιο)

Τατζάι Γκέιλ (Τζαμάικα) 2 (1 χρυσό, 1 χάλκινο)

Συνολικά στην καριέρα του έφτασε τα 13 μετάλλια και ταυτόχρονα, πέρα απ’ το… κλειστό κλαμπ των αθλητών του μήκους, έγινε μόλις ο 6ος Έλληνας με πάνω από 2 μετάλλια σε Παγκόσμια. Είναι χαρακτηριστικό, πάντως, πως τα περισσότερα εξ αυτών ήταν πριν το 2003. Όταν τα πάντα ήταν ευκολότερα για τους αθλητές, λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα που ακολουθούσαν και κατά συνέπεια δινόταν άλλη βαρύτητα στον κλασικό αθλητισμό.

Μιρέλα Μανιάνι 3 (2 χρυσά - 1 ασημένιο)

Κατερίνα Θάνου 3 (1 ασημένιο - 2 χάλκινα)

Αναστασία Κελεσίδου 3 (2 ασημένια - 1 χάλκινο)

Κώστας Γκατσιούδης 3 (1 ασημένιο - 2 χάλκινα)

Μίλτος Τεντόγλου 2 (1 χρυσό - 1 ασημένιο)

Κατερίνα Στεφανίδη 2 (1 χρυσό - 1 χάλκινο)