ΣΠΟΡ

Roland Garros: Κρεμάστηκε στον Πύργο του Άιφελ η εντυπωσιακή αφίσα για το τουρνουά του 2024

Roland Garros: Κρεμάστηκε στον Πύργο του Άιφελ η εντυπωσιακή αφίσα για το τουρνουά του 2024
©️Paul Rousteau/FFT 2024

Αποκαλύφθηκε η 45η επίσημη αφίσα του Roland Garros, δημιούργημα ενός Γάλλου καλλιτέχνη με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης και πήρε θέση στον Πύργο του Άιφελ. 

Το Roland Garros του 2024 αργεί ακόμα (20 Μαΐου με 9 Ιουνίου), αλλά από σήμερα το Παρίσι κινείται στους ρυθμούς του.

Κι αυτό γιατί αποκαλύφθηκε η 45η επίσημη αφίσα του σπουδαίου γαλλικού Γκραν Σλαμ, ενός από τα τέσσερα φημισμένα τουρνουά (μαζί με Wimbledon, Australian Open και US Open), που εγείρουν το ενδιαφέρον όλου του φίλαθλου κοινού του τένις.

Το Roland Garros μετράει πάνω από 130 χρόνια ιστορία, ενώ από το 1980 η επιτροπή διοργάνωσης του τουρνουά έχει θεσπίσει τη δημιουργία μιας αφίσας, που θα διαφημίζει το σπουδαίο γεγονός.

Η φετινή δημιουργία ανατέθηκε στον Γάλλο καλλιτέχνη Πολ Ρουστό, ο οποίος στα πλαίσια της εποχής, δημιούργησε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Στην αφίσα, η οποία κρεμάστηκε και στον Πύργο του Άιφελ, δεσπόζει ο ποταμός Σηκουάνας και τα ιστορικά μνημεία του Παρισιού.

Ο ήλιος που λάμπει τον παριζιάνικο ουρανό έχει αντικατασταθεί από ένα μπαλάκι του τένις, ενώ στα νερά του ποταμού κυματίζει ένα γήπεδο τένις.

Σχετικές ειδήσεις