ΣΠΟΡ

Ευαγγελία Πλατανιώτη: Σάρωσε με 2 παγκόσμια μετάλλια και κινδυνεύει να χάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ευαγγελία Πλατανιώτη: Σάρωσε με 2 παγκόσμια μετάλλια και κινδυνεύει να χάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη έλαμψε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου με χρυσό και ασημένιο μετάλλιο, αλλά σήμερα παίζει το τελευταίο της χαρτί για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. 

Με τη μουσική του Ζορμπά και το αιώνιο συρτάκι του Μίκη Θεοδωράκη, η Ευαγγελία Πλατανιώτη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος στο σόλο.

Με αυτόν τον τρόπο ολοκλήρωσε, σε ατομικό επίπεδο, μια ονειρική παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Ντόχα, καθώς πριν λίγες μέρες είχε κατακτήσει και το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του τεχνικού προγράμματος σόλο.

Κι όμως... Όλα δείχνουν πως η Ευαγγελία Πλατανιώτη δεν θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, το ερχόμενο καλοκαίρι.

Κι αυτό λόγω των κανονισμών στη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού στον κόσμο. Η 29χρονη Ελληνίδα δεν μπορεί να πάει στο Παρίσι ως παγκόσμια πρωταθλήτρια στο τεχνικό σόλο ή ως «ασημένια» στο ελεύθερο, καθώς δεν υπάρχει το αγώνισμο του σόλο στο ολυμπιακό πρόγραμμα.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες τα πέντε αγωνίσματα της καλλιτεχνικής κολύμβησης είναι το ελεύθερο, το τεχνικό και το ακροβατικό πρόγραμμα στο ομαδικό, από το μέσο όρο των οποίων προκύπτει ένα μετάλλιο και το τεχνικό και το ελεύθερο πρόγραμμα του ντουέτο, που δίνει ένα ακόμα μετάλλιο.

Το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 μέσω του ομαδικού στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα χάθηκε, αφού η ελληνική ομάδα είχε κακές εμφανίσεις.

Οι πιθανότητες που είχε να πάει η Ευαγγελία Πλατανιώτη στο Παρίσι ήταν μέσω του ντουέτου, με παρτενέρ τη Σοφία Μαλκογεώργου. Ωστόσο, οι δύο αθλήτριες στο τεχνικό πρόγραμμα έμειναν στην 8η θέση και πλέον χρειάζεται να κάνουν μια τεράστια υπέρβαση στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος. Ο προκριματικός είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει σήμερα στις 8:30 το πρωί, ενώ ο τελικός θα γίνει στις 13:00 την Πέμπτη (8/2).

Πλατανιώτη και Μαλκογεώργου θα χρειαστεί να ξεπεράσουν τουλάχιστον δύο ομάδες που είναι από πάνω τους μέχρι τώρα στη βαθμολογία για να έχουν ελπίδες, με τις Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία, Ουκρανία και Ισραήλ να είναι οι μεγάλοι τους αντίπαλοι.

Σχετικές ειδήσεις