ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σοφία Μπεκατώρου: Την παραίτηση όλου του ΔΣ της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας ζητούν Μάντης-Καγιαλής

Σοφία Μπεκατώρου: Την παραίτηση όλου του ΔΣ της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας ζητούν Μάντης-Καγιαλής

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις μετά τις αποκαλύψεις της σεξουαλικής κακοποίησης που υπέστη η Σοφία Μπεκατώρου.

Στο πλευρό της Ολυμπιονίκη στην ιστιοπλοΐα βρέθηκαν και οι συναθλητές και επίσης Ολυμπιονίκες Παύλος Καγιαλής και Παναγιώτης Μάντης.

Αρχικά οι δύο Ολυμπιονίκες ένωσαν τις φωνές τους με όλους όσοι στέκονται στο πλευρό της Σοφίας Μπεκατώρου γράφοντας σε ανάρτησή τους στο Facebook:«Μπράβο Σοφία για το θάρρος σου και όλο το ψυχικό σθένος να μιλήσεις. ΣΠΑΣΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ - ΜΙΛΗΣΕ, ΜΗΝ ΑΝΕΧΕΣΑΙ».

Ένα 24ωρο αργότερα και αφού είχε προηγηθεί η απαράδεκτη πρώτη απάντηση της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας που έκανε λόγο για ένα «δυσάρεστο γεγονός», Παύλος Καγιαλής και Παναγιώτης Μάντης κλιμάκωσαν τις αντιδράσεις τους ζητώντας την παραίτηση όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή υπέβαλαν την παραίτησή τους από το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας τα μέλη της Επιτροπής Ανοιχτής Θαλάσσης.

Με επιστολή προς τον πρόεδρο της ΕΙΟ, Αντώνη Δημητρακόπουλο, ο πρόεδρος της ΕΑΘ Λάζαρος Τσαλίκης και τα υπόλοιπα 12 μέλη διαχώρισαν τη θέση τους από τις απόψεις που εκφράστηκαν για το θέμα της Σοφίας Μπεκατώρου στις ανακοινώσεις που εξέδωσε η ΕΙΟ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας

Κύριε Πρόεδρε,

Η αντίδραση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας στην καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου πολύ απέχει από τις βασικές αρχές της προστασίας των αθλητών και αθλητριών, της αναγνώρισης των δικαιωμάτων τους και την ενθάρρυνση καταγγελίας τυχόν εκμετάλλευσης της εξουσίας.

Οι ανακοινώσεις της ΕΙΟ προήλθαν χωρίς προηγούμενη σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου, όπου η Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας εκπροσωπείται δια του προέδρου της και ο οποίος θα μπορούσε να έχει εκφράσει τη διαφορετική μας άποψη. Δείχνουν έλλειψη αποφασιστικότητας και διάθεση της ΕΙΟ να παρακολουθήσει τα γεγονότα ως θεατής ενός «δυσάρεστου περιστατικού», όπως εσείς το περιγράψατε.

Για τους λόγους αυτούς διαχωρίζουμε τη θέση μας και υποβάλουμε τις παραιτήσεις μας.

Η Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης

Λάζαρος Τσαλίκης, Πρόεδρος
Εριφύλη Βαρδάκη, Αντιπρόεδρος
Ιωάννης Καλατζής, Γενικός Γραμματέας
Γεώργιος Κατέκος, Ειδικός Γραμματέας
Γρηγόρης Βαρβαρρήγος, Ταμίας
Δημήτριος Αλτσιάδης, Μέλος
Ηλίας Γεωργιάδης, Μέλος
Καλογερόπουλος Κωνσταντίνος, Μέλος
Γιάννης Μαρουλάκης, Μέλος
Γεώργιος Ανδρεάδης, Έλληνας Εκπρόσωπος ORC
Αναστάσιος Νικολάου, Αναπληρωματικό Μέλος
Μιχαήλ Κασιώτης, Αναπληρωματικό Μέλος
Αγγελική Κούρτελη, Αναπληρωματικό Μέλος»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άνοιγμα αγοράς: Όσα πρέπει να ξέρετε - Πώς θα γίνονται οι αγορές, τα ωράρια και τα μέτρα που ισχύουν