ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εθνική πόλο: Συγκίνηση στην επιστροφή από το Τόκιο - «Δεν περιμέναμε ότι θα μας περιμένουν τόσοι»

Η Εθνική ομάδα πόλο στην Αθήνα
H εθνική ομάδα πόλο ανδρών επέστρεψε με το ασημένιο μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο
ΙΝΤΙΜΕ

Συγκινημένος ο προπονητής της εθνικής ομάδας πόλο που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο μίλησε για την τεράστια επιτυχία

Το μεσημέρι της Τετάρτης επέστρεψε στην Ελλάδα η εθνική ομάδα πόλο η οποία κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στην πιο μεγάλη επιτυχία της συγκεκριμένης ομάδας και του συγκεκριμένου αγωνίσματος.

Εμφανώς συγκινημένος ο προπονητής της ομάδας, Θοδωρής Βλάχος, είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ότι «είναι στιγμές μοναδικές, πού να φανταστούμε όμως ότι θα γυρίσουμε πίσω και θα έχουμε τόσα άτομα να μας περιμένουν».

«Είναι όνειρο στο πόλο ανδρών να καταφέρουμε ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα. Να πάρουμε ένα μετάλλιο σε Ολυμπιακούς αγώνες. Νομίζω τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια συνέπεια, η ομάδα αυτή είναι από τις καλύτερες στον κόσμο. Και ήρθε η στιγμή να το ζήσουμε και να είμαστε πολύ περήφανοι. Τα παιδιά το άξιζαν, έχει γίνει πολλή προσπάθεια» είπε ο κ. Βλάχος.

Όπως εξήγησε «η πρόκριση είχε έρθει δύσκολα και έτσι στο Τόκιο θέλαμε να πάμε βήμα-βήμα. Δεν σκεφτήκαμε στην πρώτη νίκη ότι πάμε για μετάλλιο. Θέλαμε να κάνουμε και άλλη νίκη και ήρθε και άλλη μια νίκη και έτσι, όπως λένε, τρώγοντας άνοιξε η όρεξη μας».

Στην ερώτηση αν όλα άλλαξαν μετά τη νίκη επί του Μαυροβουνίου, ο προπονητής της εθνικής πόλο, η οποία ήταν μέλος της Stoiximan Tokyo Team, απάντησε ότι «είχα την αίσθηση ότι αυτή την φορά θα τα καταφέρναμε να πάρουμε μετάλλιο, ήταν η τέταρτη απόπειρά μας να φτάσουμε στον τελικό μιας μεγάλης διοργάνωσης και ο Θεός μας το κράτησε για έναν μεγάλο τελικό σε μια Ολυμπιάδα».

Εξομολογήθηκε, δε, ότι «μας γνώριζαν πολύ λίγοι Έλληνες. Τώρα μας ξέρουν πολλοί περισσότεροι , δεν είμαστε μπάσκετ ούτε ποδόσφαιρο. Είναι καλό να έρχεται κάποιος και να σου λέει μπράβο αγόρι μου συγχαρητήρια, είναι τρομερό».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το παρωχημένο σύστημα αντιμετώπισης πυρκαγιών, η συγγνώμη και τα ερωτήματα για την πρόληψη