ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τελικός Μουντιάλ 2022: Στα ουράνια η Αργεντινή στην... κόλαση η Γαλλία

Τελικός Μουντιάλ 2022: Στα ουράνια η Αργεντινή στην κόλαση η… Γαλλία
Ο Μαρτίνεζ έσωσε την Αργεντινή στην παράταση και της... έδωσε τον τίτλο.
ΑP

Ο Λιονέλ Μέσι και η ομάδα του κατέκτησε τον τελικό του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ -  Ο τελικός οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, με τον Μοντιέλ να στέλνει την κούπα στο Μπουένος Άιρες.

Ανάμεικτα συναισθήματα επιφύλαξε ο τελικός Μουντιάλ 2022 που διεξήχθη στο Κατάρ, καθώς η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι κατάφερε έστω και στα πέναλτι να ξεσηκώσει τους Αργεντινούς.

Μπορεί μέχρι τα 120 λεπτά του αγώνα τα συναισθήματα να ήταν ανάμεικτα με τους οπαδούς από την μια να πανηγυρίζουν με τα γκολ των Αργεντινών και από την άλλη η Γαλλία να απογοητεύεται.

Οι Αργεντίνοι στις κερκίδες, αλλά και οι ποδοσφαιριστές της πρωταθλήτριας ομάδας μέσα στον αγωνιστικό χώρο, έστησαν ένα… πρώτο πάρτι, για την κατάκτηση του κυπέλλου. Στις απέναντι κερκίδες ήταν εμφανής η απογοήτευση, παρά το γεγονός ότι η ομάδα έκανε τρομερή πορεία.

Η Αργεντινή είναι για τρίτη φορά Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και πρώτη από το 1986 αφού μετά από μια μυθική αναμέτρηση (3-3), η Αργεντινή νίκησε τη Γαλλία στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι (4-2), κατακτώντας το πρώτο της Μουντιάλ μετά από 36 ολόκληρα χρόνια.

Σχετικές ειδήσεις

Μουντιάλ 2022: Ο «Θεός της μπάλας» επέλεξε την Αργεντινή του Μέσι!

Τελικός Μουντιάλ 2022: Φίλαθλοι πανηγύριζαν για Μέσι και Εμπαπέ

Τελικός Mουντιάλ 2022: Πανηγυρισμοί Μακρόν στο γκολ του Εμπαπέ