ΦΑΡΜΑΚΟ

Εκδόθηκε το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων – Μειώσεις σε 3.072 φάρμακα

Εκδόθηκε το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων – Μειώσεις σε 3.072 φάρμακα
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι τιμές σε 8.057 φαρμακευτικά σκευάσματα αναθεωρήθηκαν με το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, το οποίο εκδόθηκε σήμερα, Παρασκευή (13/12/2019).

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) ανάρτησε σήμερα το πρωί τις τελικές προτεινόμενες τιμές και στη συνέχεια ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας υπέγραψε την ανατιμολόγηση. Σημειώνεται πως το προηγούμενο δελτίο τιμών είχε εκδοθεί πριν από περίπου 1,5 χρόνο.

Στο νέο δελτίο τιμών εφαρμόζεται η πρόσφατη τροπολογία του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει αύξηση στις τιμές των φαρμάκων, ενώ οι μειώσεις δεν μπορούν να ξεπερνούν το 7% σε σχέση με την προηγούμενη ανατιμολόγηση.
Πιο συγκεκριμένα, από τα φαρμακευτικά σκευάσματα που συμπεριλαμβάνονται στο δελτίο τιμών, σε 4.985 διατηρείται σταθερή η τιμή τους, ενώ σε 3.072 μειώνεται η τιμή τους έως 7%.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, αναμένεται να προκύψει εξοικονόμηση 180 εκατ. ευρώ, τόσο για το κράτος (στη νοσοκομειακή και εξωνοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη) όσο και για τους ασθενείς με μείωση της συμμετοχής τους.

Παράλληλα, ξεκινά η διαδικασία για την ανατιμολόγηση των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ), καθώς και η επεξεργασία των δεδομένων για την τιμολόγηση των νέων αιτημάτων για συνταγογραφούμενα και ΜΗΣΥΦΑ, τα οποία κατατέθηκαν εντός του 2019.

Διαβάστε επίσης:

Τροπολογία για την τιμολόγηση των φαρμάκων με μηδενικές αυξήσεις και μειώσεις έως 7%

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις