ΦΑΡΜΑΚΟ

ΠΦΣ: Άνευ όρων παράδοση των φαρμακείων σε καρτέλ και off-shore

ΠΦΣ: Άνευ όρων παράδοση των φαρμακείων σε καρτέλ και off-shore

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, την Κοινή Υπουργική Απόφαση για το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων, καθώς μετατρέπει τον φαρμακοποιό σε «αυτοφωράκια» και παραδίδει «άνευ όρων» τα φαρμακεία σε «καρτέλ και off-shore εταιρείες».

Η απόφαση των υπουργών Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και Υγείας, με τίτλο «Ρυθμίσεις Επαγγέλματος Φαρμακοποιού – Ίδρυση Φαρμακείου», γνωστοποιήθηκε από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, ο οποίος εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση:

«Το προσχηματικό και για το θεαθήναι 20% της προβλεπόμενης συμμετοχής του Φαρμακοποιού, ουσιαστικά τον καθιστά υπεύθυνο για οτιδήποτε συμβεί, ανεξάρτητα εάν πλέον θα ενεργεί κατ’ εντολήν του επιχειρηματία εταίρου.

Παράλληλα στερεί από τον Έλληνα πολίτη την αξιόπιστη επιστημονική συμβουλή και συμβολή του φαρμακοποιού, τον οποίο η ΚΥΑ καθιστά υποχείριο του εμφανούς ή αφανούς εταίρου.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απορρίπτει ως απαράδεκτη την Υπουργική Απόφαση και καταγγέλλει ότι υπαγορεύθηκε από συγκεκριμένα συμφέροντα, τα οποία άλλωστε μνημονεύονται ξεκάθαρα από το κείμενο της εν λόγω ΥΑ.

Η πολιτική ηγεσία των συναρμόδιων υπουργείων και η ελληνική κυβέρνηση απέδειξαν ότι μόνο κατ' ευφημισμόν κυβερνούν. Οι πιέσεις των δανειστών επικράτησαν των ευρωπαϊκών αποφάσεων. Στην ουσία αφού εξαθλίωσαν οικονομικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ακόμη και αυτές που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Υγείας- παραδίδουν τα κουφάρια τους σε εσωτερικά και εξωτερικά συμφέροντα.

Η άνευ όρων παράδοση της Υγείας του Έλληνα πολίτη στα καρτέλ και τα ολιγοπώλια είναι πλέον γεγονός.

Οι φαρμακοποιοί απορρίπτουν μετά βδελυγμίας την Υπουργική Απόφαση και την επιστρέφουν ως απαράδεκτη, δηλώνουν δε ότι άμεσα θα προσφύγουν στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια, καθώς και σε όλα τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα.

Τα μνημόνια και η δήθεν αναγκαιότητα της χρηματοδότησης, πρέπει να σταματήσουν να αποτελούν το πρόσχημα για την καταστροφή της χώρας».

Σχετικές ειδήσεις